Citat: "Understanding" definierar vi från vår erfarenhet tills nu & flockens idé om genomsnittets volativitet kollektivt språk och undervisning levererar

2012-07-16
Ofta när en stereotypisk egenskap tillskrivs en (uppfattat) avgränsad grupp är när vi lägger märke till det som stereotyp tydligt överdrivet men inte nödvändigtvis en falsk egenskap. Emellertid vanligen rätt i någon mening mer för människor allmänt än just för den avgränsade gruppen där associationen till gruppen för att förklara en uppfattad egenskap eller uppfattad känsla av risk och belöning.

Jag gillade det här citatet från en av många populära tecknade kommersialiseringar av stereotyper (vilka tror jag är positiva när ej i sig själva uttryckande negativa stereotyper som agenda utan just stereotyper i det komiska):

"You have what made America great: no understanding of the limits of your power and a complete lack of concern for what anyone thinks of you. So you'll land that plane. And do you know why? Because I heard some guy say you couldn't."

Från: The_Simpsons Season 19 | Wikiquote

Insiktsfullt om människan och drivkraft mot relativ makt (vilket inte nödvändigtvis är positivt eller negativt lika litet som någon annan konceptuell paketering av våra grundläggande mekanismer för motivation vilka inte styrs av något med känsla för rätt eller fel varande mest statistiska funktioner att döma av mätningarna i samband med att deep brain stimulation opereras in - rätt och fel är vad individens hjärna mer samlat får ta ansvar för liksom samhällen av människor). Jag gillar drivkraften utifrån del tolkning av dess betydelse jag gör från mitt kontext (stereotyper som ju är väldigt kortfattat sammanfattande gör ju att tolkning varierar mer än som uttrycks i språk mellan människor) därför att den uttrycker mycket av taktiskt tempo.