NSA i din Android för säkra samtal

2012-03-02
Först publicerad i Hans Husman om Prylar

Apropå Mobila WLAN för frihet & Europeisk impotens från självstympning och konceptet "mobila kommunikations-centraler" (centraler i brist på att jag kommer på ett bättre ord jag brukade använda för situationen där vi har ett större antal teknik-tekniker jfr Android) har vi på väg:

NSA Mobility Program

Något egentligt behov av infrastruktur hos NSA för att tillämpa samma typer av lösningar finns inte. Emellertid och som jag inte följde upp nu är frågan vad i Android-implementation av tillgängliga protokoll som är tillgängligt fritt (jfr NSA:s Linux-anpassning) där sådant ju kan tänkas spara tid för många.

Säkra kommunikationsplattformar i diktaturer är viktigt.

Konceptet att skapa frihet och demokrati som en rättighet värd att försvara försvann inte med neo-konservatismen lika lite som konceptet först uppstod där. Det är vad vi alla när vi lugn lyssnar till oss själva vet är rätt.

För en människa att förtrycka och misshandla en annan människa (kanske sin hustru eller sitt barn) är fel. När en människa gör samma sak med i värsta fall många miljoner andra likt Großdeutsches Reich (Nazityskland) är det ännu mer fel.