Att lära av historien

2017-10-17

Så här satte en del amerikanska internationellt välkända tidningar rubriker nära inpå att inbördeskriget i Syrien börjat:Sådant här antingen löser man bra eller så är det ingenting man vinner eller förlorar utan gör tydligt att det kostar för nästa att ge sig på dig. Också i det sista givet folkmorden har kurderna att vinna. Det har varit för många sådana utan att någon kunnat hindra det. Givet att de är så begärliga att döda i stort antal som civila är det viktigt för dem att ha tydliga gränslinjer som det kostar att gå över.


Betraktar vi dom politiska journalerna delar huvuddelen publicerat analys mina bedömningar. Wsj är tidsmässigt när de uttrycker sig typiskt snabbare - kortare i tiden - från ett huvudfokus mot marknader. De hade förr dock ibland en del bra informell analys Kina i deras då större nätverk med bloggar skribenterna hade. Jag minns det som att den tappade en hel del värde innan den samtidigt med en bunt andra skars bort.


Kurdistan är mycket görligt. Få-gånger att vi sett något i contestant till det lika trolig. Har redan kontroll geografiskt område. Välbeväpnade och organiserade. Också här öppet och accepterat i befintliga inarbetade förvaltningssystem. Många vänner medan deras primära motståndare är väldigt illa omtyckta. Också om teokratin ockuperar delar av Irak för att stödja Bagdad-sockpuppet tror jag det lika gärna kan lyckas som inte.