McMaster korståg: Ett farligt expansionistiskt internet står obesegrat

2017-02-22

För mig är det viktigt att höra filmbolag, bokförläggare, media m.fl. som oroats åren som varit och pågående av att en ny resp. förändrad publik försöker och ofta lyckas konsumera deras produkter gratis. Det är självklart för mig att detta är en säkerhetspolitisk fråga. Utan tvivel skapas en moralisk-förruttnelse där mer och mer accepteras som ok att göra. 1995 - 1999 handlade internet om pornografi i allt utanför universitet och ännu ej riktigt alla tidningar ens 1999 (jag tror DN kom med sin första egenfönster sajt kanske 1997 som jag minns att jag epostade lite med den som hade gjort den i samband med att jag satte in den på min kompletta lista över svenska nyhetssajter).


Idag har förruttnelsen nått långt in i stöld av film m.m. Och inte ens detta är ofarligt. Åren när jag ej tittade alls på teve kunde jag till min fascination konstatera att "myten" om att teve för fördummande stämde: Konkret mätbart ökade intelligens. Sedan efter det slutligen blev av att möta film och teve på internet - och efter en tid nå ett nytt moraliskt equilibrium som efter målfokuserat resonerande kunde se att det ej är rättvist mot internets ärliga och riktiga webbsajter att jag tror mig ha något facit för hur en sajt som jag vet ej utnyttjar material otillåtet ska se ut och fungera: Det skulle ju om alla gjorde så effektivt döda ett flertal idag kanske ej fungerande (utan en del "flexibilitet") alla gånger (men jag vet ej detta: Jag faktiskt inte ens kontrollerat något så enkelt som kostnad nyckelord på säg Adsense eller Adword för något relaterat film. Så ev. har jag helt fel och en väsentlig andel av dom sajter som förruttnat min hjärna till det lite dummare annorlunda i sin affär än många andra.


Det krävs ju någon med tillgång till stora resurser och behov av en crusade (och så klart om bra starka termer ska användas att det behöver vara något i ett område där någon grupp ej tar illa vid sig) som blir hans eller hennes egen. Ta lite nya initiativ: Säkerhetsläget har ju nu från befintliga projekt och idéer egentligen inte förbättrats sista åren (och trots studier från mycket seriösa specialiserade institutioner bl.a. tror jag Harvards om att antal konflikter i världen minskar m.m. så ser jag dem som frånvända mycket trovärdigare datakällor för ordentligt mer relevanta variabler så som antal personer som dör, flyr m.m. snarare än antal i mening som faktiskt skulle förändras bara av ett stycken litet land delade upp sig till en federation och delstaterna började kriga med varandra - gående från ett inbördeskrig till två inbördeskrig och ett krig - eller p.s.s. sätt Sudan som delade sig till två helt oberoende - utanför våldsberoendet - stater) för att reda ut sådant.


Kanske är det egentligen stöld-tittandet på film som är problemet i världen? Och vem bättre här än någon som kan ta USA's federala budget här. Dessutom är ju många stora filmbolag faktiskt amerikanska så det känns som området borde engagera mer där för att finna en lösning. Så beslutade jag mig för att göra brottsoffrens konstanta plåga sedan år verklig för McMara - ta världen in i Whitehouse: Och kanske mer än visa detta problem göra tydligt för honom att ett uppdrag som inte är vad man lätt ska ta på sig som en fin sak att ha gjort när det blir dags att skriva självbiografin. Det är ett stort ansvar och det gäller att klara att tänka rätt även under press. Plötsligt bara därför att någon skriver in words of crime i Google har man även om säkerhetsrådgivare till President Trump blivit brottsoffer.


Gissningsvis har jag redan boken i mitt PDF-arkiv av böcker som har en ganska försvarlig andel av antologier och handböcker. Även om normalt gäller när de publicerats sista åtta åren och är i "tråkiga" ämnen att pdf gjorts tillgänglig av förlag så anar jag (men vet ej säkert) att för en hög andel av gamla böcker gäller det inte alltid (bl.a. därför att förlagen ibland har jag sett när jag sökt försöker ta betalt för dem: Men jag vet ej säkert här därför att det är mycket vanligt att journalhusen både gör material fritt-tillgängligt men via andra kanaler därför att man ej korrekt klarar att särskilja det försöker ta betalt för det - Något för McMara att ta tag i). Men jag bjöd till att levande-gjorde den verkliga hårda världen vi långt ifrån Secret Service lever i så att det med lite tur ska kännas viktigt och motiverat för McMara att ta tag i problemet Internet.Notera till vänster längst ner att något som kan vara boken har laddats ner. Min gissning är dock att det är en recension. Jag brukar om Google används (vilken är något sämre för att söka pdf-böcker än alternativ: Bäst fungerande i seriösa / tråkiga ämnen är ganska unikt för området att spindla själv riktat. Har man otur är det helt döfött trots tillgång från såväl förlag och diverse sajter att få Google att visa indexering av antologier när de också förekommer på stora pdf-sajter: Sambandet har tror jag egentligen ej beror på någon policy-baserad filtrering. Snarare mer gissar jag att dessa sajter är stora medan förlagen ibland fortfarande kan ha struktur som Google ej parsar ut till djup-indexering eller ev. ej hunnit ifatt på gammalt sådant innehåll) börja med att söka så här (jämförbart för film - men där som standard alltid levererande direkt en stor mängd alternativ av rätt sort - är watch online free medan denna ej är vad man ska räkna med ens för seriösa böcker inom konflikt som är lättare än säg sociologi, psykologi, matematik m.m.). Dock vet vi ej säkert: Osäkerheten från McMara's perspektiv - Är jag brottsoffer eller inte. Och om så hur mycket stal Hans av mig? Hade han köpt boken annars via kanal där jag får pengar eller hade han okynnets handlat den hos ett antikvariat? Eller inte köpt den alls. Kanske är fler än jag brottsoffer? Pratade inte BBC med mig för sju år sedan om en tänkbar dokumentärserie baserad på boken: Bäst att jag ringer dem och hör hur de mår efter det här.


Rätt från the white tower långt borta från gatans värld in i så nära vi kan vara internets failed state areas. Där en av finansiörerna - som besöks-hit-count konsument - av media-stölder inte bara rånar av honom boken utan dessutom skryter med det för de lösa gäng-strukturer där sådant anses coolt och personer som brottsligen här närmast avgudas längre ner på hierarkin av moraliskt-lätt-tveksamma internet-surfare. Och när tag-it här långt ifrån Instagram är vi närmast i vad vi kan kalla the clouded internet eller kanske för det nattsvarta nätet där man har egna moraliska lagar om vad för bilder man publicerar.


Så här tycker jag att (och kanske jämfört med mig i alla fall mindre innovativa och/eller lite lata) mexikanerna kan tänka rörande deras upplevda problem med Trump. Ta Trump till något third-world land (dit jag nog tycker man kan räkna Mexiko åtminstone för stora regioner) och släpp ned honom i Laos djungel, eller något grottsystem i Afganistan, så blir Mexikanens hårda vardag där man ibland många gånger är tvingad för att få möjlighet att försörja sig som hushållsarbetare i medel-amerikanens hus (som vi i Sverige snarare skulle kalla herrgård när det kommer till storlek: Så absolut att jag förstår att de behövs när nu så många amerikaner bor in hus med två till fyra extra sovrum) och/eller utsätta sig för livsfara från såväl kokain-baronerna i Mexiko som gränspolisen, och distributörer i USA om de behöver bära något med sig för att betala för bussresan fram till gränsen.


Under min militära karriär närmare ett år på hundpluton i Luleå lärde jag mig hur väl denna metodik fungerar. Man måste levandegöra apporten för hunden så att dess jaktinstinkt går igång. Det är nog samma sak med Trump: Det behöver såväl bli kul och spännande med mexikaner, som att de och deras problem behöver bli verkliga för honom i mening av att han balanserar om definitionen av sig själv till att i några områden förstå mexikanerna och sig själv som del av en grupp personer med gemensamma risker och intressen. Att vandra under utmanande svåra omständigheter ut resp. Mexiko (för mexikanerna) och säg Burmas djungler (för Trump), och resp. båda i en situation där mexikaner varit agentativa för att de ska hamna på positionen nära gränsen och uttryckande de risker man se ska upp med om man ska klara sig över gränsen gör just detta. Trump och det modiga mexikanska folket får en gemensam erfarenhet de kan prata om: Var kartan du fick av din mexikan riktig? Min fick mig att vandra in i Nordkorea: Dessutom var talibanerna ej korrekt utmärkta på kartan.


Det är sådant som krävs om man ska få en Washington fat cat som Trump att vakna till och göra något.