The Revenge of the Mathematics IV (III + I)

2016-12-27

Ger man sig in i kontroversiella ämnen så som det sub-humana hos matematikern eller strikt-maskinella sub-humana som datamaskiner (att skillnaden ej är stor förstår vi genom referens till Verbnet där calculator är en roll människa kan ha men vi vet ju alla vad kalkulatorn eller miniräknaren egentligen är: En liten matematiker - Framesets - Calculate | verbs.colorado.edu).


När inte mer än två minuter efter publicering kritiserad för Varje människan förtjänar en maskin som allt mänskligt svårt åt dem (2016-12-27) påstår personen (och mycket möjligt hade han rätt: Jag är ej matematiker så jag har ingen aning) att jag tre gånger innan de senaste åren propagerat för att matematiker inte är människor och borde förslavas.


Jag insåg direkt att det här vad en matematiker pratande i egen sak. Vem annat än matematikern okynnes räknar saker annat än när tvingat. Och också om tvingad till att räkna gäller att vi riktiga människor inte som denna lärt sig utnyttja matematiken till vardags för att lura till sig fördelar eller som här argumentera för att den mänskliga rasen fortsatt ska vara sjuk i matematik-infektionen.


Jag kan som nog inte understryka behovet av det källkritiska. Du vill se gärna som för mig här redan i första stycket se en referens till något ansett inarbetat bra i ett viktigt och svårt område (och det ska ej vara en massa omänsklig matematik eller det galna folkets fysiska vanföreställningar / mytologi om multipla universum, tidsresor m.m. - Fysikern och Matematikern är sluga men inte värre än att en observant människa kan avslöja dem).


När matematikern kommer och försöker lura dig till att förbränna bort din fritid alternativt din produktiva tid på att sitta och göra något plågsamt icke-mänskligt gör som jag och be honom antingen dra åt helvete eller komma till ditt matematiker-hål-i-golvet och göra ett hederligt arbete. Låt dig ej luras av att du som riktig människa naturligt gärna undviker att räkna saker (som tid): Utan gör en maskin eller en förslavad (d.v.s. till människan återbetalande) matematiker till ditt verktyg och ha dem på arbetsplatsen till att räkna vad du lägger din tid på.


Det samma självklart när den oftare korta och tjocka - inte sällan upplevt fryntligt ibland när mycket hungrig på människa lätt dräglande medan de hypomaniskt vräker ut sig obegripliga påhittade ord över normal grammatik och regelmässigt illa klädd - fysikern (de långa och smala fysikerna i vit-rock är egentligen maskerade matematiker) kommer och försöker lura i dig något om parallella universum, partiklar som bara går att hitta där de ej är predikterade att troligt alls gå att detektera och upptäcks med egenskaper ej tillskrivna dem innan (likt Higgs-bamboozle), och därefter (sällan mer än två minuter eftersom riktiga människor på ren instinkt förstår att fysik är fara) försöker lura av dem 60 till miljarder i bidrag för att bygga något nytt vansinnigt för att hitta en till mytologisk partikel, så antingen sluta ge EU pengar alternativt se till balansera fysikernas slavmänniskor i organisationerna med purge-benägna rättskaffens riktiga pengar.


Att mänskligheten kroniskt ska behöva lida av parasitlivsformen fysiker ätande på våra politiska organisationer är fel. Även om det kan kosta lita nu måste vi för framtiden våga bränna bort dem från vår kropp.