Är det Microsoft eller tredje-parts-leverantörer som ej klarar trivial heuristik för säkerhetsinformation?

2016-09-30

Microsofts OS på min ett fåtal månader gamla bärbara dator berättade nyligen för mig i ett meddelande att den i en en körningar inte hittat några säkerhetsproblem.


Förvisso kan man tänka sig att OS som sådant lär sig parsa och använda språk generellt när behov finns. Samtidigt känner jag inte att jag vill uppmuntra mer in i jätte-kerneln givet att man nu typiskt tycks det med något år eller ett par emellan sitter ett tag med Microsoft på någon nyköpt bärbar dator (efter att råkat destruera den förra) och jag gärna den tiden tills det (vid behov vägande över besväret) blir av att ersätta den till något effektivare utan just mer än nätet och titta på PDF, filmklipp o.s.v. Kerneln upplever jag är en av de hastighetsbestämmande stegen i sådant beteende jag upplever störande kring prestandan (och ev. mycket relaterad mer allmänt kring varför prestandan på bärbara ej följer hårdvaran över åren för Windows - Men respekt för prisreduktion hårdvara förtjänas verkligen och jag utgår verkligen från - och får erkänna viss tyngd till respekten snarare än att nitiskt kontrollera något rent praktiskt: Jag handlar billigast även om det fordrar besök Finland - att inga tungmetaller m.m. miljöfarligt blivit vanligare av det lika litet som tveksamma arbetsförhållanden).


Konceptuellt i vad som borde vara mer av en upparbetande sekundär säkerhetslösning för att ge redundans hanterande defekter i primära säkerhetssystem (ex. uppdateringar kors-påverkande kan utlösa) har nu därför att det ger en tilltalande betalningsmodell (om än konkret sämre än att ex. med Windows 2000 Server som utgångspunkt kompletterande mot kernel direkt rörande nya defekter och i övrigt oftast ungefär jämförbar) allt vad klientsäkerhet på Microsoft Windows hamnat i fokus på mönsterigenkänning av virus m.m. (ej heller speciellt svår pattern matching utanför att identifiera snabbt för att rulla ut uppdateringar: Och som var mer kännbart för några år sedan på sämre hårdvara normalt dåligt kodat slöande ner datorerna).


Så vi ser enkelt förtroende bristen meddelandet inducerar hos mig. För att identifiera singular och plural i princip utan defekter via bara sträng-igenkänning - inte ens transudcers krävs och än mindre parsning över några ord-steg eller någon ett eller fler-gram-modell - bara att kontrollera några små saker. Trivial mönsterigenkänning. Enklare än att kontrollera förekomst av tecken i ord blir det inte.


Hur är det med Microsoft numera? Kommer det praktiskt för priset dator kostnadsfritt för datorer från de större leverantörerna om de kostar mindre än viss summa givet någon hårdvaruparameter (Om så förövrigt gäller det alla leverantörerna här? Får man ev. mer om det kostat pengar istället för att vara gratis? Jag kan tänka mig betala 1/10000 kr för att få just detta korrigerat för att få något kul att referera till när jag vill stärka upp min självbild). Om inte ska jag verkligen behöva bli kunskaps-förolämpad av det rent triviala? Viss höjd är mer tilltalande så man inte upplever att någon som sålt något till mig omedelbart och / eller bakåt i värdekedjan utgår från att jag är idiot och köper vad som helst inkl. saker som skapar enkla meddelanden men inte trots att det tar på sig att bara utgå från att jag vill ha svenska inte gör sig besvär att lära sig språket (fast det kanske är lika kompetens-utmanad på engelska?).


Det är inte svårt. Det tar inte lång tid. Ändå kostnaden är för någon eller några att konceptuellt switcha fokus på vad de gör från den större kod-delen (om man nu ej för stort företag har separata utvecklingsfunktioner meddelanden och gränssnitt i OS: I så fall är det riktigt anmärkningsvärt). Resultatet av en miljö som kan ha idé och generell kunskap hur man gör det men där det ej riktigt är motiverat att vara noga med paketeringens detalj-kvalitet.