Trumps trumfkort på resan till triumfbågen

2016-09-29

Den mer konstärliga - låt oss säga emotionella - ord-tyngd vi vant oss vid från Trump är försiktigt i nedgående. I kontrast till:Kan jag inte annat än känna besvikelse av att Trump ej efter djupt begrundande såväl Clinton's som generellt demokratens natur hellre valde:


    Trump says Clinton ‘would put the Ovary Office up for sale’

För att såväl språkligt, emotionellt, religiöst, som politiskt understrukit demokraternas förkärlek för att önska samla in kvinnors fertila - helst små foster om nu inte befrukta - ägg till olika former av försök följande Satan snarare än Jesus (maskerade som vetenskap). Jag vet nu att Trump blivit kritiserad för en myckenhet på samma tema men jag känner nog mer att han är manlig än anti-kvinnlig i det mesta där. Eller men-family jag ibland kallat det som abstrakt koncept (även om jag ej försökt extraherat på det sedan några år: Mer aktuellt när jag tog EMI från ord till flergram första gången).


Vi får ställa sådant likt ovary office (jämförbart men som vi säkert vet att Trump använt sig av: Så vitt jag vet har han ej använt det men jag följer ingenting i hans corpus direkt nitiskt) i kontrast mot verkligt medeltida anti-kvinno-politik som att beskatta kvinnors förvärvsarbete lite (eller mycket) hårdare än mannen för att hjälpa dem tryggt hem (utan att några ljusbruna - mexikaner m.m. - röda - indianer - eller svarta som afroamerikanen besvärar henne). Känslan är väl om något att givet känslan / intrycket av en del fördomar utanför kanske hos Trump självupplevd egen-centralitet (så att säga) är nog den konceptuellt lite av en del lätt upplevt föråldrade / klumpiga / oartigt-formulerade kvinno-synen lägre än egentligen normalt.


Och när the Rapture kommer räknar jag att inlägget här i viss utsträckning åtminstone ska kompensera annat längre bak i mitt liv. Det är en aspekt jag gillar med internet. Det är lätt att skapa ett mervärde genom att ge större access till god information och det är ett värde i sig och tror jag vad som vägs samman med konkret agerande kompenserande ibland för ett och annan icke-korrekt agerande i det fysiska rummet.


I övrigt har vi kanske viss förskjutning just nu gynnande Clinton. Emellertid förväntar jag mig dynamik igen motsvarande vad vi sett gång på gång (ej uteslutande alls men relaterat mängden varningar upparbetat: själva mängden utökad synlighet i sig på något långt ifrån okänt från början blockerar mycket larmande i sig) besläktat propaganda-effekten.


Tidigt i urvalet kandidat republikanska partiet begick jag det aldrig korrigerade "felet" av att i diskussion ställa Trump i kontrast mot Hillary utan kommentar. Det sa antar jag hur jag såg det då. Bedömningen jag gjorde vid den tidpunkten var att Trump mycket väl kunde tänkas vinna valet. Jag har egentligen därefter ej försökt titta lika noga men skulle oavsett det inte förvånas att saker och ting just nu ligger ungefär som jag då bedömde det. Det behöver ej vara så problematiskt som det hade kunnat varit: En tid tycktes Trump växa medan mätningar som fick större utrymme gav defekta utslag.


Börjar det se riktigt problematiskt ut - om det blir av att borra det här igen - blir jag kanske engagerad att skriva något djupare än som hittills blivit av. Det finns ytor i hans språk som kommer upp dåligt och som en hel del reagerar mot när synliggjort för dem (vill jag minnas): Osäker dock (fullständigt) hur det översätter till elektor-röster (översätter vi dem så?). Men annars grovt oavsett om övertygande Hillary eller Trump (ingen hänsyn vilket) kanske 15 - 30% av totala gruppen amerikaner över 15 år märkbar i corpus från internet. Ev. en 3 - 5 procent-enheter rörelse som säg övre tänkbar - troligare åtminstone - gräns från dom jag minns. Fast så klart det kan vara mer också.


Problemet med Trump för oss är ju annars han beredskap att acceptera annekteringar i av ett land från ett annat i Europa. Vilket i domän av god redundans när det kommer till risker stör mig.


I löst urval relaterat: