Hur Obama gjorde upp Hillary-Trump-valet med republikanerna i The Congress

2016-08-10

Jag tror att i SA kan du göra avdrag skatt för bidrag politiska organisationer. Om så gjort och dina "tax returns" görs publika framgår dessa organisationer.


Så säg att du faktiskt säg ej längre bak än 12 månader innan valrörelse presidentkandidater börjat skänkt pengar till ex. något demokratiskt eller ännu intressantare Clinton själv. Eller troligare så gjort tidigare än angivna tid (om inte graverande p.s.s.),


Mindre graverande då Trump är tidigare Demokrat. Offentlig hemlighet i de coola jet-kretsar av ledande amerikanska politiker (såväl givetvis den verkliga politiska eliten i hela världen) är att Demokraterna bytte Trump mot Republikanen Arlen Specter (RIP - en av USA's skickligaste senatorer under senare 1900-talet fram till för något år eller två sedan).


Demokraterna trodde Spector kanske visste något viktigt ej insett om vem som mördade deras gamla president Kennedy medan Republikanerna kände att Trump var mer Republikan än de flesta stödjande deras partiprogram istället för att vara långt inne i det Demokratiska som Trump (Trump är ju rik vilket adderar till potens för hur väl man stämmer in på stereotypen om den ideala väljaren för Republikanerna - big spenderas gillas medan den likka ekonomin attraherad från preferens av andra faktorer inkl. personlighet troligare mer ogärna vill se sin egen framtid som möjligt rik som utesluten eller att systemet ej gynnande honom mer är funktionellt sämre).


Dessutom fick Demokraterna Obamas hund nummer två Sonny med på köpet. Republikanerna tänkte sig att Trump som lite smårund skulle vara fryntlig, glad och kanske rent av kul, medan Spector ej riktigt var en jovialisk tjockis att gåp ut och festa ned belastande hans bankkonto. Så de tog med sig Sonny man tänkte sig den stereotypiska blödiga Demokraten skulle ta som mellanvärde efter referenser om att avliva honom med papperspåse och ett avgasrör.


Denokraterna misstänkande att Trump var ensam orsak till hela den kristna högern (se hur den försiktigt reducerats senaste åren) tog istäkket med en bunt Libya-dokument som mellanskilling. Menande till Republikanerna att ut Cobgress är det ändå ingen mening att vara president (Hillary ej med på mötet): Eller som "Obbe" uttryckte det: Jag kan tror jag kan ha vågat klarat det men ej någon annan."


Så på ren tur snarare än skicklighet vann Demokraterna stort. Sector trots avliden ganska snart överträffade Trump, och Sonny har utan tvivel varit större väljar-värde såväl som attityd-propaganda för Obama än Libya-dokumenten någonsin var


Så går det till i den stora världen vi stora män kan sitta och prata om med varandra medan vi ser ner på er vanligt dumt folk. Big power busine: Förhandlande affären till mål i Vitahuset. Presidenten för USA som kommer i hemlighet för att bryta arm med en 80 år gammal gubbstöt från Republikanerna som försöker köpa av honom Trump. Men medan Obama äntligen kände att han också fick komma fram till droget och smaka vad kvar efter de andra grisarna och utan någon risk korruptions-skandal gick Repulikanerna på en mina i och med Trumps förmåga genomslag såväl som mer ambitiösa intresse politik på högre nivå verklighet än att bjuda på sprit och golfresor.