Kollektivets jakt efter stereotypernas epitet

2015-04-08

Tror Bloomberg med flera:Och kanske hade det betydelse även om faktorer likt denna Bloomberb också pekar på säkert även haft betydelse (såväl som själv spekulerande att Kina kanske så smått allmänt ser över saker uppförda eller förändrade i miljön som tillstånd saknas för):


"The crackdown against golf is likely also motivated by environmental concerns. Golf courses can have a negative impact on the local environment, both as a result of their extensive water demands, and -- in places with lax regulatory regimes, like China -- the chemicals and pesticides used to keep them green."

Spontant upplever jag något av gillande här. Många gånger stördes jag av bandy spelandets meningslösa gapande och supande i Uppsala. När alla dessa personer lika onyttigt störs på förbud och manifesterar protester m.m. blir det svårt att göra någon egentligen bättre långsiktig åtgärd som att förbjuda det och uppmuntra en kombination av sund fysisk träning såväl som mental sådan istället.


Självklart bara flyttande perspektivet till någon kommande och lägga sig i sådant här för min del och risk för balanserande karma är ibland fallet (eller akut medicinerande med något lugnande).


Hela konceptet med att kunna förskjuta ansvaret för att besegra fienden till andra deltagare gör det hela dessutom så luddigt. Likt en bunt myror utan egen identitet eller mening: Försvinner alla spelare utom en är denne förlorad. Försvinner en spelare kan denna ersättas. Det blir bara en kollektiv blobb utan möjlighet till ex. uppmuntra barn och ungdomar till sund dådkraft. De lär sig bara att skjuta runt ansvar och över-värderat uppmuntra varandra på default-nivå istället för att se till att saker tas dit de ska.


Del-konceptet att en spelare skjuter pucken / bollen i mål med sin klubb tycks vettigare. Eller säg en resp. målvakt och en resp. utespelare som ska med större frihet än idag besegra den andra och sidan göra ett stilistiskt målskott för att skatta hur väl hans kropp och mentalitet hållit sig över att besegra motspelaren. Den "döda" utespelare byts sedan ut medan den "levande" får kvarstå ev. med viss vikt-värdering på nästa mål av att han är trött och säkert lite skadad.


Dessbättre kanske bandy såväl som is-hockey är på lugn nedgång även om jag är mindre säker på att det hinner städa upp något i Sverige under överskådlig tid.