Nordkorea: Fallande priser på "rätt" att bo?

2014-01-09

Stark och trivial - men ändå med någon sanning - likt den mer kommunicerande och handlande världen men "fasförskjutna" framåt i tiden och tycks det mycket värre (mycket mindre ekonomiska fundament stabila likt kunskap, infrastruktur, låga nivåer av näringsbrist o.s.v. gäller ju jämfört med det mer kända exemplet i Nordamerika (en alternativ förklaring att det är dom amerikanska "sub-prime" lånen - om begreppet är riktigt - som i enlighet med politiska lagar nu nått sitt imperalistiska steg och börjat skapa kolonier i dom delar av tredje-världen som ännu inte orkat nå kommunism där ju Nordkorea tillsammans med Vietnam, Kuba och i vissa subkulturer också Kina fortfarande kämpar på).Och i domän besläktat med ganska intressant om del av något bredare (att själva konceptet här egentligen är icke-tillåtet gör det kanske svårare att enkelt dra slutsatser från likt laglig handel i Västerlandet).


Men jag tror jag återvänder till det mer abstrakt i kontext av riktad information och diskuterar reward decay i perspektiv från "hastighet på tiden" d.v.s. vårt tidsperspektiv i någn mening av hur vi bedömer och ser världen och hur viktigt förändring här resp. hur intensitet i sig icke-påverkat individen när den ökar i upplevelse i delar motsvarar samma händelser under en längre tidsperiod men samtidigt med större höjd på koncept såväl som påverkan mellan dem görande lättare att een samlad slutsats eller att man går över the threshold ökar (oavsett positivt eller rent av negativt på nivå att hjärnan inte riktigt klarar intensiteten).


För den mer intresserade har jag diskuterat området pågående men mindre enkelt, sammanfattat i översikt och mer praktiskt än jag försöker få det när jag skissar riktad information.