Reuters återvänder till ascii-illustrationer

2013-10-11

Jag är en vän av ungdomen och särskilt gillar jag deras surfande på Twitter så elegant fångat av Generation C. Samhällsvärdet är vetandet de bygger där förbereder samhället för något nytt utan att etablera kunskap och färdigheter som konkurrerar om befintliga arbeten d.v.s. expanderar expansion istället för att i värsta fall reducera löner m.m. dom tråkigare Generation X, Generation WII, Generation Kill och Generation Pokemon redan etablerat.


Men man ska inte glömma det redan adderade värde tyngden i samhället av idag redan etablerat. Det är därför tycker jag en elegant hyllning till generationerna runt mig att se att Reuters - kanske endast för en kortare period - börjat arbete med ascii-illustrationer. Bilder och grafer är ju ändå sådant som inte kommer med särskilt bra på Twitter eller Facebook (den senare brukar t.ex. gärna vilja stoppa in logo eller liknande för optimera mening mot det socialt enklare att uppfatta) så det skadar helt säkert inte ungdomen heller när de läser Reuters tweet.



För dom som fortfarande vill ha en bild mer av idag går det ibland att få via länkarna (ex. referenser till the Guardian fungerande dock inte på annan plats - kanske något gick fel när själva ascii-illustrationen hade fallit bort).