För the kids i Generation C: Dempster-Shafer och Fisher information: I en osäker värld stannar vi bäst på vad vi tror oss veta II

2013-10-11

Låt oss fortsätta för att begränsa risken av ett smalt stycke information när det kombineras med mindre vetande: Dempster-Shafer och Fisher information: I en osäker värld stannar vi bäst på vad vi tror oss veta. Antagligen är det redundant samtidigt kan jag uppleva - ofta numera - rädsla för att Generation C ska tweet:a eller socialisera mig över några enstaka rader för att crowd sourca en ny komprimeringsalgoritm som plötsligt blir populär på nätet och införs överallt men praktiskt oerhört dålig och som därefter torterar mig och många andra dagligen under flera år.


Jämför med hur sunkigt Generation C låter jämfört med Generation X socialt kan bli bra men ofta är det praktiskt svårt att komma ifrån det fysiska rummet och alkohol för att det ska bli riktigt bra). Ett löjligt exempel så klart men av och till mer styrande kan jag känna för att skriva om kärnenergi eller jördbävningar men bromsar sig mig ofta. I den meningen var Generation Pokemon lugnare: handlade mest om att lära sig japanska och titta på japanska animationer.


Det finns en enkelhet från komprimering eller krypteringsanalys vi kan jämföra det med. Har mycket data - från jämförbart uttryck ex. naturligt språk - kommer vi bättre komprimera det samlat utnyttja mer vetskap över språket medan det kanske rent av närmar sig allt uttryck av det samlat. Mer kunskap vi samlat.


Har vi lite data finns färre vägar att betrakta det på det och på p.s.s. kommer vi inte kunna komprimera det (ofta i alla fall: är språket i sig som uttryckt väldigt begränsat håller det inte men med samples tagna från det större språk jämfört med dom slumpmässiga samples läkemedelsindustrin förr gärna struntade i rörande dom kliniska försöken håller det) lika bra därför att vi har mindre vetande att utnyttja oavsett om ev. jämförbart per enhet.


Vet jag 90% om EU kan jag göra - ofta i alla fall - mer med det än om jag vet 100% om Oslo (just för ex. kan det sedan variera med vilken domän vi är intresserad av: handlar det om kemiska stridsmedel och prisutdelning kanske man vinner mer i Norge även om det inte är säkert).


Vill jag standardisera industri genom att identifiera samma användning kan jag standardisera mer verksamhet om min standard gäller över en större mängd.


Det praktiska problemet i en värld av massor data tycks upplever jag närmast komma när vi inte samplar hela EU samtidigt utan riktat på alla möjliga städer:


Vi kan se exemplen som mer illustrativa än uttrycksfulla. Där känner jag att jag att jag kan lära av Generation C. Allt handlar inte om att försöka distansiera dem från kunskap de kan ha sönder världen med. Här - oavsett hur gärna jag önskat - skapade jag enkla och slagkraftigt formulerade exempel istället för matematik.


Jag vågar tala dagens språk - vara tydligare genom att bli ytlig - är inte rädd för att bli mindre genom att visa styrka i cool. Jag är säker på att jag har massor av socialt crowd credit att förränta från Generation C under år som kommer genom att möta - i isländsk-mening - framling och tolka deras språk för alla som inte orkar med dom. Och omvänt lyfta fram deras värden och ta världens värden tala: Medelvärdesbilda för att begriplig enkelhet.


[Föreslagen: Tweet start]
Hans Husman är Generation C's kamrat - och når ni längre kom ihåg att Hans Husman är en team player alltid reda att våga ta ett nytt perspektiv och klara att välkomna nytt management. Generation C kan snart styra världen och åtminstone jag - bland försvinnande få - välkomnar våra nya härskare!.
[Föreslaget: Tweet slut]


Addera gärna en Facebook-smiley - eller motsvarande i subkulturen - (kanske något animerat som hurrar) eller en valfri bild härifrån. Förr fanns det något som hette likes. Det kan adderas ovanpå det hela.