Egypten: Kolonial-tjänsteman berättar färg-glatt och kreativt om deras utrikespolitiska tyngd

2013-10-16

Åtminstone jag är riktigt överraskad. Jag kände inte ens till att Egypten bedrivit någon som helst form av utrikespolitik på en mindre evighet.


"Egypt’s foreign minister said in an interview published Wednesday that turmoil in U.S.-Egyptian relations could harm American interests throughout the Middle East and suggested that his country’s military-backed government might begin distancing itself from the United States and seeking aid elsewhere, possibly from U.S. rivals."

Från: Egyptian foreign minister cites 'disturbance' in relations with U.S. | Los Angeles Times

Nu ska jag inte påstå att innevånaren ljuger när han påstår sig vara utrikesminister men viss trovärdighet skulle utan tvivel vara lättare att acceptera om han hade givit exempel på något konkret de gjort. I väntan på det lutar jag nog mer att det kan vara någon form av kolonial-tjänsteman för vilka som nu bjöd minst för dom Egyptiska problemen.


Hur som helst är det skönt att Egypten inte uttrycker sig på samma sätt som EU. Vi varande nära till den utrikespolitikt så styrande aktören Egypten måste med helt annan verklighet än USA tryggt gömda bortom Atlanten se upp när den Egyptiska militären förklarar verkligheten för oss. Händer det är det bästa skicka dom vapen som beställt. Klarar Egypten att få ut ett dekret i media är de med all rimlighet inte den 100% nolla och icke-aktör vi alla tror utan minst lika starka som de säger. [Red. Egypten är verkligen ingenting. Ibland kan aktörer efter-leva på historien men när någon ids titta efter om det stämmer håller heller inte det. /Hans].