Obama avfyrar segrande argument i lokal-politiken: Tänker låta The Bear äta upp medborgare

2013-09-21

Och också om det nu just är i någon lokal-politisk fråga de argumenterar om får hans verbala elegans en högre bärkraft i effekt där såväl som donerande ett intressant exempel på segerns sötma i ögonblicket relaterat morgondagen när får vi anta att ObamaCare eller vad nu aktuellt rullar ut fixt och färdigt efter denna prestation:



Jag är inte direkt mycket sämre än Obama när det gäller en del sådana här eleganta trycka till dom nu direkt argument. Tråkigt nog har jag inte riktigt Obamas bandbredd ut i världen. Annars tror jag säkert att jag kunde addera flera goda the american dead-beat argument än potentare för att hjälpa till i striden mot Republikanerna.


Lite allvarligare är jag inte övertygad om att sådant här längre just betyder något. Kanske att det börjar bli jämförbarbart med massmord med handeldvapen i USA. Pågående problematik etablerande en kostnad idag som får fortsätta där kraften i samhällets ekonomi verkande framåt avgör nivån på det (och om going up knappast linjärt som jag det nog i alla fall är närmare nu: förklarar presidenten tydligt nog mätbart att det går åt helvete igen och han inte längre kan betala deras skulder kan förvissa börserna falla exponentiellt i värsta fall men jag tror när så repeterat i kraften i det numera inte är mer än linjärt i alla fall beräkningsbart utan overflow om vi räknat med float istället för double).


Faktiskt får jag säga att jag är lite förvånad. Så mycket hos dem noterar gång på gång sedan år att asiatiska influenser är kritiska för deras ekonomi. Ändå givet lite tapp lokalt i något mätt känns det fritt fram att börja slå på varandra hotande att ta det värre när nu statistiken redan levererats och FED spenderar vidare ett tag. Kanske blir missade möjligheter om man inte tar det lugnt med språket. Just något större problem med tvingade nedskärningar av den federala budget:en tvivlade jag på förra gången det var aktuellt: Och får jag anta intressant för många som var övertygade om katastrof verkade saker närmast ta ett litet steg uppåt lokalt i USA. Vem vet: Kanske gör federala arbetare med fast lön i övrigt något kul på sin tvingade lediga dag och spenderar ett värde mer värt än vad de annars gör på sitt arbete? Ekonomisk-stimulans utan federal-budget kostnad.


Relaterat nyligen:




    Lovad leverans av ny tjur för sund variation levererad: Staty på välkända Wall Street. Ej lika ilsket röd mitt verk var med tycks kraftfull i övrigt och korrekt efterliknande guldets lockelse i yt-färg.

Tråkigt nog är det inte bara Obama som tagit tillvana att av och till sparka hotande på ekonomin utan värde eller rationalitet. Eller som EU helt enkelt struntande i att lösa trivialiteter hindrande konkreta värden just nu: Särskilt i exemplet just nu negativt bedömer jag elegant samverkande med den just nu verbalt-våldsamma Obama - en annat form av internationellt samarbete än frihandelsavtal men klart besläktade i vad de inverkar på (ex. hur många miljarder Sverige kommer behöva börja skicka per år åren som kommer ner till kontinenten för att klara upp sörjan där):


"Harper’s office is moving beyond the formal negotiating process in order to resolve disputes in the toughest areas such as beef and dairy, [...]

With negotiations dragging into a fifth year, Canadian executives are warning Harper may be running out of time to complete his signature trade agreement amid concern that talks with the U.S. will leapfrog Canada as a priority for Europe."

Från: Canada’s Harper Said to Step Up Involvement in EU Talks (2p13-09-20) | Bloomberg

EU har inte tid. De gör en massa viktigt istället kan vi drömma om. Snarare biff och mjölk lokalt också. Men arbetande ner ekonomiska risker framåt i tiden är inte EU:s domän. Småstrunt internt eller än neråt i länderna äter upp vad man i budget betalar. Just i år tror jag emellertid att värdet av att försöka lyfta sig lite är större än annars. Annars hade jag knappast brytt mig varande så vanligt i den normala verksamheten.


Jag reflekterar att det kan vara spännande att räkna ut någon gång hur många biff- och mjölkbönder dom europeiska panik-lånen söderut såväl till bl.a. Irland räcker till för några år. Om de istället skulle göra ingenting. Så klart att jag kanske tänker fel här: kanske är det verkligen lantbruket som är Europas framtid mer än utrikeshandel? Är det svält risk EU börjat riskhantera accepterande att ekonomin är död därför att de inte begriper hur man håller reda på och redovisar lån för medborgarna och hur lån som egentligen inte är lån utan något annat värdepapper plötsligt passerat 14% i ränta?


210% baffled när såg nyheten. Kaanada representerar nog flera Obama visar republikanerna vem som bäst spontant i kort krävande intensivt stridande kan leverera de riktigt effektiva verbaliseringarna. Dessutom gör han ju något i alla fall: pratar upprört leverrerande en kul nyhetstitel vars inverkan på ekonomin kan bli något lite intressant att betrakta. EU vet jag inte vad dom gjort här under fem år istälet: de har inte brytt sig och bryr sig ännu inte för att börja lösa strukturen som är den långsiktighet varande det ända som utan än mer gigantiska kostnader för andra - helt säkert inkluderande Sverige - kan lösa bl.a. Greklands lån.


Varande en av beställarna och ägarna av EU är jag ej nöjd med Kanada-defekten. Jag vill lämna tillbaka ansvariga och få en ny ej trasig vara.