Moder Svea välkomnar The Boss: Den Fria Världens ofrivilliga ledare och legendariska musiker

2013-09-04

Fortsättande på understrykande att Sverige är ett ytterst litet land. Vad som är rena växelpengar man bara sträcker ut armen över till Federal Reservas för att få en bunt av är vad vi mindre hårt arbeta för århundranden - nästan plågsamt p.g.a. svensken närmast sjukliga kvalitetstänkande och önskan att ge kunden en ytterst prisvärd vara - och i det mötet finns det större värdet för båda:


    Svensken varande scarce över-uttryckande kvalitet relativt kostnad är möjlighet för en amerikansk president att verkligen passa på att plocka flygplanet fullt av intressanta varor.


Det gäller dock verkligen att bäst klara sig bort från Stockholms turistfällor och stadsborna såväl som svenska big-politikens i övrigt mindre vanliga överhungriga säkert redan i bakhåll runt om i staden för att bamboozle besökarna på allt från kontanter till flygplan.


Bara 30 min. med tåget hittas dock Uppsala. Där Obama med vänner - hela denna stads vänner för här är vi alla sedan länge försiktigt ej påträngande och endast säljande varor i det mer prisvärda mycket genuint svenska till sundare priser ej upphetsat av turistbåtarnas köpglada russar, amerikaner och tyskar.
Själv har jag ett exklusivt symbol-tungt - såväl som värdefullt ytterst så i reda-pengar - genuint stycke svensk historia från folkhemmets födelse. Något mer genuint svenskt såväl som uttryckande något av det östra USA's möte med invandringen och deras håra kamp för arbetsrätt och vettiga löner - samma dynamik som kom att ta det Demokratiska partet till vad det är idag lämnande dom sista resterna av den made in USA adel brittiska invandrare skapade själva i Sydstaterna.


Stockholms-mentaliteten så många turister som når Uppsala för att besöka domkyrkan ser som unikt i deras livserfarenhet. Från normal-mänsklig girighet - överdrivet om än av storstadens jäkt - och egen-nytta till en stad av folk vars kultur format dem till att se det perfekta välkomnat av de folk utifrån som den största prestigen. Här ger ingenting mer status än att nästan skänka bort sin samling av riktig svenskhet när en amerikan sökande förståelsen av Europa kommer.


"So let me get rAnnotateight to the point
I don’t pop my cork for every guy I see
Hey Big Spender"

Fö4 någon så verksamhetskritisk för världen - där inspirationen från historisk kraft verkligen kan ge så mycket - är jag villig att sälja min självtrampande symaskin för lägst tänkbara pris de går att hitta för under dom senaste trettio åren: $12 000 US.


Var bara lite diskreta och säg inte så mycket till dom giriga Stockholmarna utan kom över hit och det verkligt genuin finns så det räcker för alla. Och till minst lika snälla priser.


Och trots varande en fattig hårtarbetande lite-dum-hederlig man från landsbygden - levande nära naturen - lovar jag att ta en tredje-del av alla försäljningar till att instifta President Obamas prize to minorities doing good och ta tidskostnad varje år för att välja ut en lämplig Skåning eller Norrlänning som gjort något bra.


Eventuellt tog du med en gammal skolkamrat till mig - om jag tog fel ganska tidigt under första perioden - på en av personerna runt media. Kanske ursprungligen från en kultursfär ej Sverige utan mer Mellanöstern? Om så gäller ju att en unik chans att både köpa inspiration att bygga värde med i Vitahuset finns som föremål från senare mer modern tid - likväl med min symbol-expertnivå utvalda till det perfekta - för att kunna minnas 1990-talet.


Ett riktigt fint objekt jag har där är en genuin Physics Handbook och en Beta. Den första är helt värdelöst. Sålt globalt och ej skriven av svenskar. Beta formel-samlingen har dock förvandlats till något av kult-objekt med ständigt stigande priser för dom tidiga årens exempler. Ibland når de rent av nivåer av 40 000 till 50 000 svenska kronor. Mitt exempler är dock inte perfekt och till en gammal vän ger jag dessutom gärna minst Obama-vänliga priser: garanterat inte mer än 17 000 kr och om uppföjning visar att det är korrekt jfr dagspris att gå ner en tusenlapp eller två är det givet att jag född och uppvuxen i legendariskt hederliga Uppsala drar av själv utan behöv att ödsla tid från turistupplevelsen på det själv.


Vidare finns en genuin Monark cykel. Ytterst särskilt. Företaget är borta med uttryckte under perioder allt det svenska. År efter den tråkiga händelsen började de plötsligt efterfrågas för att använda - den goda svenska kvaliteten - för att idag endast hanteras utan att vidröra med oskyddade händer. Jag kan möjligen tänka mig - möjligen - att sälja den för 3oo 999 sveska kronor.


Men som sagt: Säg ingenting till Stockholms politikerna. Uppsala var historiskt traditionellt Sveriges verkliga huvudstad där dom ursprungliga kungaätterna höll till. Både regering och kungahus ljuger därför alltid en massa om Uppsala. Lyssnar du på dom blir det bara smörknivar i trä och sunkigt nytillverkade glassaker istället för verkligt genuina sällsynta objekt uttryckande historien som skapade Sverige.