NSA-informationen publicerad överraskar mer intressant än först förstått

2013-06-09

Nå möjligen i viss likhet kanske upplevt med viss likhet 2009 börjande och slutande ungefär runt Hathaway:



med polare är en känsla jag kan ha att det ligger en förtroende tyngd man inte lättsamt ska anta enkelt kan hanteras av dessa leverantörerna. Det är i det perspektivet inte primärt just denna läcka eller vad man nu ska kalla det för mig inte strategi vad jag tycker ungefär motsvarar vad de ganska öppet arbetat med som diskuterat tidigare. Snarare tror jag att viss bredare förståelse och diskussion såväl som ett större mer politiskt nära förståelse inte bara eller ens primärt just för privacy utan också för att man i värsta fall inte ska lösa bort gigantiska summor på vad som kanske levererar ingenting annat än kostnad i tämligen ineffektiva lite felaktiga träffar - och vi ska spekulera i kombinationen av de två värsta scenarier jag kan se missande dels en verklig större tragik med många döda resp.. likt hur antivirus-företag år efter år lyckas få möjlighet att slöa ner folks datorer med gammal ej fungerande teknik när bättre förstådda effektivare metoder både för hindrande och prestandan finns: ett internet väldigt slött därför att lite föråldrade stora herustisk-sitter och försöer reda ut hur du som koncept ansluter med en annan person över lite kategorier av personliga relationer man dumpat ner från Wikipedia, Freebase och NELL.


Att informationen i sig blev publik kan jag inte se bär någon risk alls. Teknik-frågor där man ibland kan få nackdel indikerande en utgångspunkt är här helt en icke-fråga. DHS har som jag diskuterat och också referat till genom åren när jag tyckt det intressant inte särskilt varit hemlighetsfulla.


Frågan säkert aktuell nu lite varstans är hur dåligt skött har saker egentligen varit på Booz Allen Hamilton. Har det som inte helt orelaterat eller okänt i brasnchen handlat mycket om slides med lite triviala koncept medan man inte klarat att hantera utveckling och förvaltning av den egna säkerheten kanske i områden verkligt problematiska orsakande ett kontinuerligt problem kanske ej uppmärksammat? Jag är ju som tidigare refererat varken troende eller icke-troende på Manning-konceptet. Det är visst möjligt men det finns också en hel del som talar emot det.


Nu här kan vi dock lugnt luta oss tillbaka medan ett antal aktörer runt om i världen nu gissar jag kommer se över en hel del runt aktuella personer igen kanske bredare-utåt.


Relaterat:



Jg ror det är klkt att man lite mer centralt här också ser till att ex. och förslagsvis FBI eller liknande med stabilitet kan gå igenom affärerna runt den här och fler aktörer. Det skulle inte förvåna mig om effektivitets-problem ligger relaterat om inte här inte otroligt på nivåer som gör det ointressant givet tydliga risker i såväl affäer som national securithy.


Och finns problem håller man det bäst rent själv oavsett vem egentligen. På så sätt man kan lära av misstagen eller bättre över tiden utveckla förståelse av vad man egentligen klarar av med mer realistiska förväntningar.


Det här ska heller inte på säkert väldigt avlägsna omvägar förklara de atypiska angrepp vi såg riktade mot entiteter normalt betraktade som vad man ej annars trakassera från den logiskt lite mer självklara aktörer i Kina då deras personlighet inte sällan är sådan att de istället lite motiverat uttrycker aktivitet tillbaka. Ingenting stämde i det i vad förväntat. Och när man ej ser klar kan det ibland vara klokt att det lite lugnt och vänta var smällen kommer innan the hounds släpps lösa.



Nu dröjer det inte länge innan först de mindre glatt nyfikna blodhundarna kommer. I detta kommer vi förhoppningsvis få ett mer väsentligt värde i media i möjligheten att från ett alternativt perspektiv notera problem man i ett inarbetat kanske missat att se.

Jag betvivlar att det annat än är abtrakt och kanske också konkret är positivt del av tror jag en naturlig process till att klara att ta säkerhetsbranschen oavsett huvudsegment till det sunt levererande kanske på fem till tio års sikt orkande till nivån fungera i vardag på basnivå. Lite för mycket handpåläggning, trend-koncept, och mutande in säkerhet på datorerna till hög kostnader pris och prestanda utan att lösa problemen ändå uttryckande mrkbart värre problem typiskt ej alls fungerande längre när lösningarna plötsligt avbröts i köp (d.v.s. inte ens hanterat grundläggande OS konfiguration eller uppdateringar förutom som för antvirus-leverantörerna sittande filterande kod och textfilerna med allt emellan, och hos dom nätverksfiltrerande troende att det är vad man nu såväl som för 20 år sedan och 20 år in i framtiden stabilt fortsatt hanterar med diverse regel-kunskap trots gigantiskt ellt mer trafik som går i applikationslager, ligger mellan indirekta system ex. passerande samarbeten mellan företag (och kanske i det visa några myndigheter förhoppningsvis inte äventyrande verkligt kritisk struktur).