Somalia - Ett språk-klurigt land men praktiskt över-skuggad av mina befintliga intressen i andra kulturer och språk (delvis defekt inlägg)

2013-06-09


DEFUNCT-INLÄGG: FELAKTIGT ANTAGANDE.
Indikerade först riktigt Somalia hörande till regioner jag av och till samplat men skrev sedan om antagande att det hela rörde Somalia som av och till dykt upp lite utan jag särskilt försökt betrakta regionen. Prövar på försök att hantera defekta inlägg jag inte ids skriva om men jag ändå ser någon orsak till att ha kvar på detta sätt.


Notera: Inlägget flyttat bakåt i tiden indikerande publicering några timmar innan. Detta därför att jag refererade det föregående d.v.s. nu efterföljande inlägget som det överst rörande en diskussion.


Jag borrade aldrig Sudan prioriterat men lite spekulativt tror jag hela regionen kanske med centrum närmare två närliggande länder (ej inkluderade Nord- Och Syd-Sudan i det tänket). Men egentligen inte för en så pass viktig fråga tillräckligt betraktat och ej aktuellt uppdaterande tror jag ändå givet sista gången jag borrade regionen nära-liggande att vi kan se mer av protester längre fram.


Förutom vad mer naturligt är närmare mina lösningar har jag också försökt ej automatiserat i själva plattforms-logiken lägga olika vertikala variabler oberoende när indikerade i forskning eller erfarenhet som intressanta bl.a. för avstämmande åt båda håller kontrollerande lösningarna. I särklass längst ifrån allt annat tänk är temperatur, väder och vind. Närmare reward-dimensionerna i Symbol mind delen - d.v.s. associerat värde till symbol-koncept i deras relationer andra - ligger lite i alla fall matpriserna jag mer vid diskreta punkter sökt stämma av lite för ett fåtal entiteter (alla delar av större helheten Kina sedan det indikerades som upplevde jag då och nu som överuttryckt och övertolkat betydelsefull bl.a. för förändring och protester vi såg särskilt 2011 i Arabvärlden men föregripande pris på mat längre tilblaka åren fram till start men troligt ändå delvis antagligen inte otroligt inverkande mer allmänt för public unrest).


Och som allra första vertikala luftföroreningarnas inverkan relaterat bl.a. impulskontroll. Vad dokumenterat över åren av särskilt en del av dom amerikanska universiteten både mätande i USA såväl som i Kina på barn genom åren för den kognitiva-funktionen såväl som bl.a. blodnivåer av bly ligger övergripande ungefär lika nära som matpriser konceptuellt men i den abstrakta modellen överliggande en konkretiserad nedanför och under den mjukvaru-implementationerna mer betydelsefull eftersom mycket närmare den funktionella interaktionen mellan som där en person med händelser omvärld relativt tiden d.v.s. motsvarande symbol-koncepts interaktion med andra symbol-koncept där respektives reward-dimensioner inverkar på varandra vilket är väsentligt svårare både i data att analysera (pengars värde och vad saker kostar är ju väldigt lätt att mäta men det är svårare praktiskt att söka samband för hur förändrad efterfrågan eller kostnad på ett koncept påverkar andra när vi mindre vill göra det riktande undersökande allt om en produkt utan analysera alla produkter eller aktuellt för mitt modell-system större alla symboler som förekommer i kollektivt språk vilket komprimerat minimum helst inte bör gå under 120 000 och driftsatt skarpa anpassningar i nuvarande prototyp vad som istället kommer ha lägsta komprimerade storlek på dessa representationer när prestanda maximalt prioriteras på cirka 2 000 000 koncept som skattat nu och ev. mer än så.


Förutom från skattningarna gjorde bakåt vid sista import nyheter och andra datakällor - och återigen det är vad man korrekt ska ha pågående dagligen egentligen sugande in alla nyheter publicerade för de språkområden man analyserar på och för mig endast engelska än så länge - är min känsla och begränsat av samma utmaningar jag indikerade i att som här Sudan ej ligger i fas tidsmässigt med jämförbart uppe runt Turkiet, Syrien och Iran.


Ett praktiskt råd mer allmänt för vem nu intresserad är att just väder är bra att tänka mer på än jag tror man alltid gör. Vi svenskar förstår ju sådant med vår vinter-kyla och mest tydligt närmare ekvatorn resp. runt kräftans och stenbockens vändkretsar är vädret vid fel perioder besvärande också i hetta. Nu minns jag ej riktigt hur t.ex. Libyen låg och följde vad jag minns aldrig dom faktorerna för det. Men jag gissar att tittar man igenom nyheterna från den perioden och kontrollerar datum såväl som klädsel på dom fotograferade är det nog troligt indikerat en period av svalare väder.


Det moraliskt imperativa i aktuella organisationer i Sudan är jag heller ej särskilt uppdaterad på eller någon gång tittat djupare på. Givet vad vi säkert alla kommit att förstå över åren saknas dock mer eller mindre ett fungerande samhälle i politisk-mening. Varken föda, infrastruktur, säkerhet eller möjlighet att uutvecklas i kunskap och komersiellt existerar på acceptabel nivå. Utan att tittat över aktuella organisationer diskuterar jag ogärna vad jag kanske kan titta efter mer kring från aktuell samplings-period. Inte minst av respekt för de många Somaliska-flyktingar i Sverige jag inte vill skulle behöva uppleva att vi svenskar tycks ge en hjälpande hand till en gruppering kanske väldigt problematiskt i bästa fall förstått som resultatet av okunskap men i värsta fall tolkande mer problematiskt.


2014 eller 2015 tror jag hur som helst lite mer på. Antagandet där är dock att intensiteten i kollektivt språk och räckvidd ej behöver normaliseras utan är ungefär som Libyen eller Syrien. Från mycket längre bak när jag tittade på Sudan och sedan Syd-Sudan - vid den tiden mycket mer manuellt - vet jag dock att samma nivå inte är att förvänta. Tvärtom ligger man mycket tydligt under.


Är saker är därför tror jag här som för Syrien att tänka också på frågor som de diskuterade i Att nära katastrofens centrum klara att skapa gemensam kultur kreativt för att långsiktigt närma sig en bättre värld. Och prioritera informationsvägarna såväl egen kärn-organisation och för etablera informationskanaler till folk-bredare. Det senare gör både för effekt och det långsiktiga värdet bättre genom att skapa utrymme för media via olika kanaler. De amerikanska projekten finansierade bl.a. av Google för billig access till internet via enkla mobila-enheter tror jag bär ett långsiktigt värde för Afrika svårslaget utanför vaccinationsprogram.


Det känns hur som helst bra att Sudan inte dök upp indikerad och att det möjligen är en sund tidig och kanske indikerande ett seriöst tänk när det gäller samarbete mellan olika grupper. Målet är ju ett samhälle fungerande och det kräver att man kan samarbeta accepterande att också andras perspektiv kan styra landet under flera år tills nästa val kommer.


Eftersom sammanförandet nya med gamla delar och introduktion mer generaliserat presentationslager för visualisering och uttryck (baserat MediaWiki och stöd ritande grafer) är jag på tämligen bra humör. Och har kanske här såväl som tidigare berättat bredare än normalt relativt djup och referenser bakåt. Det behöver inte vara bra där jag tycker att när man av och till också ganska tydligt uttrycker det föga imponerande t.ex. av samarbete bland de syriska entiteterna 2011 bör man ju själv gärna ta i mer betydelsefulla frågor med respekt för dem.


Jag tror inte att något särskilt problem givits av det här eller tidigare inlägg under förutsättning att man gärna aktivt söker kompletterande i tidigare publicerat när man upplever att något saknas eller har en känsla av att man kanske inte korrekt tolkar något mer otydligt indikerat.


Hur som helst får jag väl ta och köpa lämplig ordlista och trivial introduktion till det viktigaste språket i Somalia om jag får lust att försöka ta ut lite stickprov för att normalisera deras informations-intensitet. Minns jag rätt är aktuellt språk tråkigt nog ej väsentligt mätbart här Swahili som hag redan har en del inköpt i. Mindre turist-vänliga länder särskilt samtidigt med många flyktingar är det tråkigt nog svårare att hitta begagnade billigare böcker till Eventuellt gäller det här och tycks det ett mer komplext språk längre ifrån sådana jag redan mött avstår jag kanske om de kostar ordentligt i nödvändiga inköp. Det är ej funktionellt att för begränsade regioner givet deras enorma antal investerande mer än styckvis vettiga summor. Bokreferens är dock vanligen väldigt tidsbesparande relativt internet-tjänster när man själv gör en begränsad kontroll av hastigheter (d.v.s. identifiera och komma fram till symbol-koncept motsvarande symbol-grupper vi har goda hastighetsindikationer om från engelskans större mängd tidningar och människor där man behöver möta språket om än väldigt lite snarare än att automatiserat direkt ex. bara försöka översätta över dem - intensitet handlar ju inte primärt om mening som ju vanligen ett antal symbol-koncept finns att välja mellan men med väldigt olika uttryck av reward-dimensioner, intensitet m.m. för ett aktuellt kontext).


Gissar jag lite rätt är Somalia dessutom kanske ett av Sveriges små intresse-områden? Likt Ryssland för Finland och kanske det företag som gick samman med ett större svenskt för ett antal år sedan - men här snarast som funktion av flyktingar och mötet med den demokrati vi har som befintlig kultur här och var det engagemanget kan ta många. Minns jag rätt har vi många exil-somalier här. Övergripande för Sverige är det långsiktig möjlighet att etablera affärsrelationer med ett nytt fritt Somalia i ekonomisk-tillväxt byggande upp landet. Att också mer centralt organisera stöd är därför både moraliskt korrekt och ekonomiskt mycket troligt potent. Var det svenska intresset sedan börjar och slutar relativt flyktingar och invandrare från regionen och resterande Sverige börjar är dock inte alltid lätt att se utan att investera tid på det. Det är dock av och till en mycket görlig väg att etablera samarbeten med engagerade för aktuella kulturer i Sverige när det funktionellt är tidseffektivt och i ett sådant kontext att man funktionellt kan hantera sin säkerhet. Jag lutar dock mot att jag avstår för Somalia. Även med viss marginal kanske vi ändå närmar oss förändringar i regioner jag är mer intresserad av att kunna följa vilket också gör att jag mindre gärna vill ha Somalia löpande som fallstudie de närmaste åren. Finns förutom säkerhet befintlig god nivå i teknisk-kompetens är situationen kanske att bedöma annorlunda.


Men stort lucka till om sinnet är rent strävande efter ett sunt fungerande samhällssystem.