Syrien och händelsernas intensitet

2012-02-01
Nu börjar det nog bli dags att sätta press på Syrien. Händelserna kanske snart börjar röra sig snabbt och det är då saker kan gå väldigt fel snabbt samtidigt som det är svårt att hindra det.

EU måste också oavsett andra frågor som ekonomi ta ett ansvar för den egna säkerheten där närområdet är kritiskt. Det är därför viktigt att inte acceptera att mellan-östern faller ner i kaos i en redan oerhört problematiskt region. Att direkt reagera på Rysslands synsätt för att nå faktiskt resultat är viktigt.

Februari blir kritiskt i Syrien.

Rörande en fråga kring en annan sak rörande vad jag lite förstrött vid-sidan betade 2009 till och med cirka augusti 2011 gäller att ev. från vanligare diskuterade risker inte att just det var fallet utan närmaste vad sökte som en låg sannolikhet var om ev. någon jag kände igen skulle uppvisa korrelation (från att man vid en kritisk tidpunkt direkt ser någon sådan i ens närhet till mer diskret korrelation i beslutsanalys). Frågan om rörande ev. rörande ex. myndigheter med ev. indirekt eller direkt olämplig samarbete mellan enskilda individer och diktatur har jag ingen egentlig åsikt utifrån egen erfarenhet d.v.s. ingenting i personliga händelser 2012 skulle indikera det men det var som sagt en period under stor stress och tidsbrist så jag har ingen åsikt och ser ingen möjlighet att förändra något riktat till att bilda mig en uppfattning. Det var min tanke att vid tillfälle få ner de frågetecken 2009 och rörande situationer därefter där jag kan ha missat och publicera dem här. Ingenting annat än tämligen långtråkiga saker utan något uppenbart av intresse men genom att jag inte tänker följa upp mer kan det ha sina poänger så finns det utan tidskostnad och att jag behöver röra genom något direkt engagemang vid ev. intresse för de som kan ha kontext från förr eller ev. annat intresse samtidigt som jag kommit att gilla och tagit till vana att anteckna på det sättet. Det är dock en aning genererande på flera sätt särskilt det sätt som tidsbrist, stress och feltänk kring personliga resurser tillgängliga när något ev. rör sig upprepade sig 2012 likt 2009. Att innan det inhämta åsikt bör undvikas.