Ryssland gör mig ledsen och besviken

2012-02-24
Från Russia, China reject "interference" in Syria:

"Foreign Minister Sergey Lavrov's office said he called his Chinese counterpart on Thursday and they "reaffirmed the joint position of Russia and China."

Both countries support "a speedy end to any violence in Syria and the launch of inclusive dialogue between the authorities and the opposition without preconditions for a peaceful settlement that excludes foreign interference in Syrian affairs," the ministry said."

Ryssland gör mig verkligen besviken här. Jag hade förväntat mig en förändring. Visst givet en problematisk praktisk politisk-karta i hemlandet att den långsamma transformations övergång mellan det förr helt diktatoriska och det längre fram troligt helt demokratiska systemet kan hamna i tillfälliga tillbaka-gånger för att fånga tillfälliga toppar för att gynna dom själva.

Jag tror det kan indikera att den politiska förändringen i Ryssland måste snabbas upp. Det kan spontant av många tolkas som väldigt svårt och vad bara mass-rörelser kan påverka men sådan känsla bygger sällan på seriös analys utan är en spontan skattning bara från Rysslands storlek och dess nuvarande och historiska roll vilket verkligen inte nödvändigtvis har något med detta alls att göra.

Håller Ryssland på att sabotera det här ska jag troligt trots att jag lovat mig själv att inte addera på arbetsgifter i sådant men här väldigt begränsat göra när nuvarande version (som ockuperar mina datorresurser är gjord) föra över en del förbättrade delar av den till Warrior-versionen anpassad att tillsammans med andra funktioner och program utvecklade för andra följa och analysera vissa saker relaterad till demokratisk-utveckling från ett praktiskt perspektiv.

Verktyg är en kraftfull egenskap hos människan. De gör att vi kan förändra världen mer energieffektivt. Vi är dock ofta konservativa i sådant och inte särskilt förändringsbenägna i att plocka upp nya möjligheter. Mobiltelefoner och datorer rör vi ju oss tämligen snabbt i att ta upp nytt men där är ju hela förändringshastigheten i industri och research också snabb och varje förändring i sig liknar i hög utsträckning föregående.

Kanske gör jag och andra än mer för att djävlas.. En sak är säker: Givet att mer hade kunnat förväntas är besvikelsen hög hos mig och många andra.

Vill man vara riktig effektiv i sådant - och det tänker i alla fall jag inte vara därför att det är för tidsödande och jag har begränsade datorresurser för de riktade sökmotorer man praktiskt behöver - ska man kontinuerligt ta upp all information om politiska samarbeten mellan Ryssland och entiteter utomlands: ekonomi, politisk-prestige, företag o.s.v. Identifiera politiker och företag där ansvariga eller associerade och gå över dessa för att oavsett fråga identifiera precis vad som helst som missgynnar deras förmåga att bli omvalda eller för företag och i företag ansvarig person motsvarande. Och ge en diskret hint om varför man särskilt tittar på dem.

Sådan riktad granskning kan vara nödvändigt för att försvara demokratin. Situationen just nu med det direkta hot i projisering av makt Kina nu snabbt förvandlas till är det viktigt att ha sådan kontroll också för vad man kan uppfatta som deras drängar.