Oväntat fick President Obama's Google+ mängder kinesiska läsare

2012-02-26
Kina representerar ju en enorm stor andel av världens befolkning. I levande diskussion märks de fortfarande mindre särskilt på nätet p.g.a. diktaturen.

BBC News rapporterar emellertid att President ObamaGoogle+ plötsligt fick en mängd kinesiska läsare som åtminstone en kortare tid klarade att passera förbi censuren:

"President Obama's page on Google's social network site has been inundated with messages in Chinese after restrictions in China were removed.

Every current topic on Mr Obama's Google+ page attracted hundreds of Chinese comments.

Some contributors made jokes; others said they were occupying the site in the style of western Occupy campaigns."

Från: Chinese 'netizens' inundate Obama's Google+ page

Det är tror jag verkligen svårt att dra några slutsatser. Google+ är avsett för diskussion och hur personer som annars är förhindrade att göra det tenderar att uttrycka intensitet på det när de vet att tiden möjlighet finns för är kort är svårt att bedöma.

Givet problemen de möter hemma och den korta tiden är dock att förvänta diskussion, uttrycken av vad man vill säg och antal personer naturligt komma högre i intensitet per tidsenhet drivet av en känsla av motivation och kanske desperation.

Det är tror jag en sund mätning av en sida av problemen snarare än vad man betraktar som spam eller jämförbart.

Jag tvivlar också på President Obama tog illa upp. Snarast är det bra att uttrycka relativt problem-och-stöd i denna riktning givet samtalen relaterade Nordkorea och problematiken Kina och Ryssland skapat nu också för det Syriska folket.

Knappast heller Google givet den implicita marknadsföringen av nya Google+ jag prövade själv för någon vecka sedan men inte kört mer än några gånger: Google+ Hans Husman. Däremot testade jag Google Buzz mer som jag antar detta delvis bygger på.