Diktatur eller terrorgrupp: Terror är Terror

2011-08-16

Terror ställer sig utanför medborgarnas kontroll. Det är i funktion samma sak oavsett om hedersmord, statskontrollerad terrorism i Kina eller ambassad-sprängningar av religiösa fundamentalister. Terror är terror...

"1: a state of intense fear
2a : one that inspires fear : scourge"
Från: Merriam-Webster: Terror

Likheten i kognition är diskuterad i Att jämföra distans i språket från de enskilda till stora populationer och Att jämföra distans i språket från de enskilda till stora populationer.

Jag tvivlar inte på att Kina kan ha ett problem med terrorism - det är ett globalt problem - men vi får aldrig glömma att diktaturen det kinesiska kommunistpartiet som berövar nästan alla kineser möjlighet att själva värdera och besluta om sina liv och framtid i alla de långsiktigt viktigaste frågorna är bedrägliga och ingenting de säger i sådant här kan tas för face value (även om jag inte kan bedöma just detta och egentligen inte ens läst nyheten - time is ticking för mig):

BEIJING, August 16, 2011 China cracks down on terror in Xinjiang (The Hindu)

Och Kinas största terrorist-problem är kommunistpartiets ledning som också rövar makt och pengar inte bara från det egna folket utan också terroriserar, torterar och plågar dem samtidigt som billioner stoppas ner i de egna familjernas fickor där alla utanför ett 50 - 100 hundratal personer får del av de riktigt stora summorna:

Terrorismen Kinas kommunistparti utsätter Tibet för också på nätet

P.s.s. som diskuterat i Epoch times ger viktigt och värdefullt perspektiv i nyhetsrapportering ska också sägas att det indiska perspektivet i9 alla stora frågor är kritiskt för vilken analytiker som helst. Indien är viktigt. De är centrum för mycket i vår världen nu gemensamma internationella språk som yoga och deras folk har modigt med stort värde för oss alla marscherat ut i världen för att leverera kompetens i allt från medicin till handel.

Indien ska också känna stolthet i hur de alltid klarat att lösa sina problem i den långa tiden utan att acceptera att omvärlden gör dem till offer kognitivt med de problem det genomgående för andra regioner skapat i den långa tiden. Indien är viktigt.

Flera utmärkta nyheter i dagens Aftonbladetg också (som jag dock har hemma) och återvänder till vid tillfåälle.