Assad kliv ner!

2011-08-18

:-D

U.S. to call on Syria's Assad to step down

Bra titel satt av CBS News. Rörande själva frågan här är det ju vad som diskuterats av och till i ögonblicksbilder av tankar, expertområden rörande analys jag tittat på eller fört in i modell av människans språk och kreativitet o.s.v. från aktualiteter i nyheter och forskning. Rörande Syrien skrev jag tidigare med en av många motivationer för varför - den viktigaste är att folket har rätt att själva välja sina ledare - det är dags för diktatorn att kliva ner (längre analys i inlägget och de runt om 2011-05-25):

"Ännu mer gäller att när enormt mycket större Kina reser sig om kanske 1 - 3 år vill jag se en solid 100% count på varje statschef som skjutit på demostranter är ställd in för domstol. dödad av befolkningen i revolutionen eller har flytt landet så vitt jag och många andra vet inte går att hitta.

Därför att när vi bedömer strategi för hur vi gör saker är erfarenheten och kunskapen vi tar emot från omvärlden. Vad vi kan lära av varandra väldigt viktigt. Om nu den här äventyraren Bashar tror att han överlever att skjuta på befolkningen och än mer gör det säger det dåliga saker till andra.

Och där talar vi ett potentiellt inbördeskrig som mellan armefraktioner, delar av landet m.m. kan kosta bokstavligen hundra talsmiljoner människor i absolut värsta worst cash om än troligen mycket mycket mycket mindre.

Och det är påverkan som i waving framåt i tiden slår i hundratals på hundratals år i negativ påverkan.

Bashar tycks nu ha händerna fulla. Andra gäller inte det för. Så kliv ner eller välj domstolen för mord.

Det här är till höger den makt Syrien skulle haft internationellt som demokrati relativt den Kina som i aspekten diktatur inte har med vad folken uttrycker ändå. "

Från: Att förklara relativt projiserad stödjande makt mellan diktaturer

För oss utanför USA är självklart deras utrikespolitik och påverkan på världsekonomin kritiskt intressant medan deras medborgare i fria val styr sin politik genom att välja ledare. I utrikespolitiken ska jag dock säga att jag håller Utrikesminister Clinton för den bästa de haft under alla perioder jag kan bedöma(d.v.s. 1930 - till idag). Ett strålande återkommande kvinnlig förebild just därför och senast i:

I romantik kan kvinnor tappa karriär p.g.a. irrationella stereotyper