Ambitiösa mål

2011-08-18

Följande hinner jag inte läsa men kommenterar kort från ett möjligt perspektiv (har ej läst studien):

Ambitious Goals Equals Satisfaction

Intressant från perspektivet från min modell i kontext av ekonomisk och politisk prediktion utifrån hur vi värderar i kort och lång tid.

"När vi tror på framtiden och möjligheten till förändring är det oerhört positivt. Att som SvD lyfta fram JAS i Libyen har därför menar jag värde oavsett om man i sig är positiv eller negativ till försvaret därför att flygplanet uppvisar i ett område högre kvalitet än övriga samtidigt som vi som litet land uttrycker likhet med de mycket större (d.v.s. mer värde per enhet) vilket motverkar irrationell defaitism samtidigt som det indikerar att en insats krävs för att skapa värdet:

"Idag svarar de fem Gripenplanen för hela 37 procent av Natokoalationens taktiska spaning. [...] Högste chefen för operationen Unified Protector, den kanadensiske generallöjtnanten Charles Bouchard, har till Fredrik Berg man sagt att svenskarnas spaning är den bästa i koalationen. 'Ni är enastående - ni gör amerikanerna genererade - fortsätt med det!'"
Från: För få fototolkar begränsar insats.

Och detta expertområde genom hög kompetens och en flexiblare som det visat sig mer pragmatiskt och praktiskt perspektiv från Sveriges försvarsbehov är det med stor sannolik så att Gripen presterar bättre för spaning i denna typ av operation (hur den skulle prestera för USA i ett tänkt krig med Sovjetunionen avstår jag dock att spekulera i)."
Från: Muren rasar: Yuan visar hur valuta, hopp, värdering av världen och förändring möts

Eller som värnplikten. Genom att försöka lära sig om hundarna och träningen av dem blev det också intressant och gav ett värde långsiktigt. Vallhundar samarbetar ju i ett språk ytterst kompatibelt med människan under jakt vilket excellent översätter till det mesta.