Vad gör vi om rymdvarelserna kommer nakna och äter upp en kvinna?

2011-03-10

Avstånden i universum gör att vi har föga anledning att för små frågor oroa oss för att de kommer. Men som tankeövning är det värt att reflektera över människors dumhet.

Nedan har vi den lilla karta med avbildningar av två människor skickad ut i rymden.

Vi kan först konstatera att den inte representerar män och kvinnor som jämförbara. Det kan tyckas som en liten fråga men beroende på kultur det når kan det leda till besvärande missuppfattningar. Antag ex. världen vid ett möte har en kvinnlig president och obalans gjorde att kvinnor uppfattades vara ett bodskapsdjur och hon blir uppäten.

Dessutom är båda nakna. Antag att rymdvarelserna betraktar jorden innan och noterar att vi är klädda och drar slutsatsen att man ska vara naken vid möten som är viktiga ex. när man äter vilket kanske är viktigt för dom. Och kanske tolkas det som en brutalt betydande förolämpning om människan då kommer påklädd.

Att prediktera reaktioner som orimliga går verkligen inte. Jag lutar åt att vi verkligen behöver skicka iväg en uppdatering. <7p>

Först behöver vi förklara mängder och det inte rörande mer än nödvändigt. Dels för att minska risken för missuppfattning och vidare därför att detta är ett område där människan har flera systematiska svagheter vi inte vill röja för en potentiell fiende. Djupseende kan vi inte anta och heller inte att man betraktar skillnader i våglängd som relevant. Svart eller vitt kombinerat med fördjupning tycks tillräckligt alternativt att ingenting uppenbart som består finns.

Denna bör fungera där vitt i detta fall på markören är upphöjd.

Sedan kan man lägga till denna men med mer korrekt föreställande figurer givetvis och där dessa självklart inte är platta.

Den här täcker inte upp alla nödvändiga fall en uppdatering bör adressera men ger en idé om vilka typer som är kritiska att uppdatera med. Att längd, hudfärg och kön inte har betydelse.

Konstnären visar att den mänskliga naturen inte bör övertolkas utan att ofta förgår massor av språk innan saker blir katastrofalt d.v.s. konstnären klarar här kanske någon timme till innan han kastar släggan han graverar med i huvudet på någon av motiven.

Det är precis som för sångfåglarna som ju ex. rörande honor när en annan hanne kommer nära dem hoppar och sjunger mot. Där de praktiskt uttrycker en komplexitet med en riktning där det givet förmågan att tolka sångerna ger en påverkan som abstraherar bort den energiförlust direkt slagsmål medför men för det inte är mindre verklig.

Givetvis är det värt att fundera över hur det i evolutionen påverkat storleken på deras hjärna. Denna har pekar en hel del på minskat i storlek för att istället fått den höga hastighet (också bra för att alltid reagera snabbare än t.ex. människor vilket är bra om du är liten men katter m.m. bra på att smyga eller människor som har slunga kan kompensera det) mycket mer optimerad mot den del av den som hanterar sekvenser d.v.s. vad sången representerar. Samtidigt har kroppsstorleken minskat.