Ungdomsproblemet tycks kräva att hederliga kommunanställda ska teknik-trakasseras

2010-08-31

Nu har vi återigen barn och ungdomar som ställer till med problem för hederliga kommunarbetare som försöker göra något bra för dem:

"Sveriges elever lever stora delar av sina liv på nätet. De mejlar, chattar och googlar. De byter Youtube-länkar via Facebook, lyssnar på musik via Spotify och läser kändisarnas bloggar.

För att lärare över huvud taget ska fatta vad som pågår i elevernas huvud måste de vara ute på internet."

Från: En dator per lärare - ett självklart vallöfte | IDG

Vad säger SACO/SR och TCO om det här egentligen? Ska verkligen lärarna tvingas ut på nätet? Vem här den här Martin Appell som tvingar på dem sin otäcka teknokrati där trevliga humanistiska ämnen, medmänsklighet och latin "praktiskt nog" glömts bort.

Appell var kommer latinet in?

Jag hade respekt för mina lärare när jag gick i skolan. Jag kom ihåg hur vi arbetade med COMPIS i högstadiet. Vad tog nu den satsningen vägen? Det var en bra och hederlig svensk dator - inte sådant Appell vill ge lärarna där folk "chattar" istället för att arbeta (är "chatta" ens ett ord - inte i Nordisk familjebok i alla fall) och annat onyttigt - som klarade mer än dagens dator har förmåga till. Det gick rent av att flytta ord och saker vi tangentbordet. Vi löste problem med COMPIS. Skrev inläsningsfrågor till proven. "Mejlar" och "chattar" var sådant vi gjorde på fritiden med svältande barn i Afrika.

Och förutom att vara på nätet finns någon idé om vad de ska ha datorn till? Några idéer gavs nu i:

Matematik för en bättre värld

Men det låter ju givet det här som fria fantasier när nu lärarna som en gravt IT och teknik eftersatt arbetsgrupp knappt vet vad internet är.