Bli starka genom att få Google och utländska företag att känna sig välkomna

2010-02-08

Jag tror det var antingen i SvD eller DN jag läste att Google bygger ut sina investeringar i Sverige. Oavsett vilket företag som investerar i Sverige är det viktigt att komma ihåg vad jag tidigare skrev:

Men vi får inte bli dryga och uppblåsta utan se till att välkomna alla stora teknikledande företag som kommer hit och få dem att trivas.

Det finns många regioner lika bra som Sverige. Sådant handlar inte alls bara om skatt, utbildning och liknande utan även om personligt bemötande och att de inte behandlas otrevligt utan med respekt och glädje. Det är vad alla vinner på.

Från: Sverige står stark inför högkonjunkturen (10/22/2009)

Givetvis ska alla företag granska normalt men det förekommer verkligen av och till att vissa tidningar mobbar enskilda aktörer och det är verkligen inte sunt för Sverige. Den här typen av företag är också dom aktörer som vi har störst nytta av:

1. Nivåer av på motsvarande egenavgifter och skatt är inte kritiskt.

2. Personer som arbetar ett tag hos dom lär sig något andra företag har nytta av:

Bland dom som gynnas mest hör självklart medieaktörer och där mest de större koncernerna givet deras svårigheter på nätet och den i Sverige nuvarande bristen på i området tung kompetens där man kan se helhet och blicka framåt. Värdet här går knappast att överskatta.

3. Närvaron tillför en generell kompetens som i sin tur kan attrahera andra liknande företag.

Här har svensken ett kollektivt ansvar att vara välkomnande därför att vad som räknas mest är inte ett värde som går att få genom att regeringen startar en ny organisation eller dylikt.

Mer Google i Sverige är ett intensivt rött äpple som kommer attrahera fler tekniktunga utländska företag. Det skapar för Sverige långsiktiga förutsättningar att bygga väsentligt värde under den högkonjunktur vi nu är på väg in i.

Foto: [puamelia] Licens: CC by-sa 2.0