En engelskspråkig version med tekniska möjligheter för tidningar?

2009-12-08

Konceptet för Nyhetsbloggen är ju långt ifrån färdigutvecklat. Det koncept den renodlas mot är riktad information om tekniska möjligheter för tidningar på nätet t.ex. namngivning av bilder, möjligheter Flickr, Youtube m.m. ger.

Nyhetsbloggen ännu medan konceptet skissats har ju använts av och till för egna reflektioner men det hör inte hemma i det konceptet. Någon gång har kanske "kraftfulla bilder" använts när politiska frågor rörande Kina kommenterats. För att illustrera personliga känslor eller en representation av uppfattade personliga känslor hos andra rörande hur kinesiska kommunistpartiet uppfattas och därigenom hjälpa texten att tydliggöra sig.

En möjlighet är att i något steg göra en engelskspråkig version av Nyhetsbloggen (men det känns som att det ligger en bra bit in i 2010 om alls). Det kommer i så fall uteslutande handla om anpassad paketerad information om de tekniska möjligheter tidningar har på nätet rörande trafik och tips om publicering. Något intresse i övrigt i det språkområdet har jag givetvis inte. Jag tror det en sådan paketering kan vara ett verktyg som tillför dem värde och de har tror jag en funktion att fylla långsiktigt rörande demokrati.

Går jag nu ut och gör en nulägesanalys avseende handlar det uteslutande om det kinesiska språkområdet på webben d.v.s. inte det engelska. Ska jag vara helt ärlig är mitt politiska engagemang ens i Sverige närmast obefintligt och utanför Sverige är intresset ännu mindre med ett fåtal begränsade undantaget närmast rörande sakfrågor: stora diktaturer känns inte bra, fundamentalism är dåligt och klimatförändringarna kan orsaka omfattande svält och enorma problem. Utanför det kan jag inte säga att jag egentligen tycker någon fråga är av betydelse där världen befinner sig just nu.

Pragmatiskt hör fråga ett och tre samman från mitt och även andras perspektiv. Rörande hur jag skulle välja att prioritera min tid rörande fundamentalism diskuteras i:

Ett stabilt Afghanistan kräver kontakt med övriga världen

Därmed inte sagt att andra åtgärder inte är nödvändiga men de finns ju redan.