Nyheter24 säger upp alla reportrar

2009-11-07

Nyheter24 som enligt Wikipedia menar att Aftonbladets är deras viktigaste konkurrent säger upp samtliga reportrar. Det rapporteras av Dagens Media:

Nyheter24 säger upp hela reporterstyrkan

När endast papperstidningar fanns valde var och en oftast ut bara en tidning man läste. På nätet finns mer att välja mellan och många (de flesta?) läser nyheter från många sajter. Då behöver nyheter antingen vara unika eller så måste nyhetsförmedlaren ha större förtroende och vara duktigare.

För oss nyhetsläsare kommer detta bit för bit skapa allt större värde. Materialet kommer bli bredare och djupare. Förändringar i media krävs dock och där finns mycket kvar att göra. Möjligheterna finns men det kräver öppenhet och inte att man låser in sig i föreställningar om att de är fel på läsarna om de inte vill besöka dig eller betala för innehåll.

Ett av många inlägg på Nyhetsbloggen som diskuterar det är:

Förändring kräver både öppenhet och kritiskt tänkande

Musikvideon till Celebration med Madonna kanske uttrycker detta i alla fall ok?

Boy you got a reputation
But you’re gonna have to prove it
I see a little hesitation
Am I gonna have to show you
That if it feels right
Get on your mark
Step to the beat boy
That’s what it's for

Det gäller att följa the beat d.v.s. besökarnas intresse och behov. Gå från kylan långt utanför trendens mitt in i den. Väl tillbaka i trenden kostar det mycket mindre energi att ligga kvar. Det innebär inte lägre redaktionell kvalitet utan möjliggör bättre, djupare och mer komplett innehåll.