Kompetens gör Lena Mellin "mäktigast" i media

2009-11-07

Dagens Media refererar Fokus där de 250 mäktigaste personerna i Sverige listats:

Lena Mellin mäktigare än Jonas Bonnier

(Jag har inte läst aktuell Fokus än men den är prisvärd och inte alls dyr jämfört med med de flesta politiska magasin både svenska och utländska.)

I mediebranschen ansågs Aftonbladets politiska reporter Lena Mellin mäktigare än Jonas Bonnier. Trots konkurrens med både politiker och folk från näringsliv kom hon totalt redan på plats 27. Det imponerar oerhört på mig och visar hur duktig hon varit genom hela karriären. Den positionen är inte byggd på vad hon äger utan det hon skriver. Dessutom har hon alltid gjort skillnad på ett uteslutande trovärdigt och korrekt sätt. Hon är ett föredöme för alla skribenter.

På Nyhetsbloggen har vi följt tidningarna omväxlande. Aftonbladet där Lena Mellin arbetar har bevakats huvudsakligen sista tiden. Samtliga inlägg är här mycket relevanta och det kan vara intressant att titta på varför i varje fall. Detta eftersom de visar både på förtroende och inflytande Aftonbladet har vilket Mellin bidrar och bidragit till.

Aftonbladets storlek och betydelse sammanfattades visuellt med att tilldela dem den största katten som "ikon" för dem:

Ett Bergslejon till Aftonbladet

Diskussionen om poker visar vilken outnyttjad kommersiell potential som finns för tidningarna om tänker till. Det tredje inlägget i den artikelserien visar de möjligheter som finns:

Färskhet och bloggosfär positivt i Google News