Ubuntu fegar bort hälften av hårdvaran (medan NSA maskar bort hela arbetsdagen)

2016-10-01

I fortsättning (?) på Internet-IT-recension: Google och OS-IT-recension: Microsoft men publicerad på fel blogg p.g.a. genom åren återkommande problem hos mig att hantera användbarheten hos Blogger korrekt (99.9999% publicerat blogg A men sista lilla publicerat blogg B flyttar om intränad lista bloggar så att B står högst: Jag är nog unik som människa i att ej klara det rätt - För alla andra nästan är det nog bättre gjort så. Blogger givet deras prestationer i övrigt kan jag verkligen tänka mig sitter och tänker igenom saker de gör: Rena motsatsen till att hitta på ett eget språk för bloggarna man sedan "tappar bort dokumentation av som aldrig egentligen fanns i mening av att effektiva förändringar är möjliga som nya versioner" frysande allt ännu mer till närmast noll efter ny-ägare kom) finns:



Nästa gång för att täcka upp alla större segment "IT-leverantörer" ska jag recensera NSA jag ett bra tag nu börjande innan General Alexander började kännas klar att gå nära på i tiden känts dåligt levererande var gång jag utiliserat min svenska allemansrätt och på eget initiativ tittat in lite hos dem rent internet:ish för att få en uppdatering av Putin, Xi (och andra världs-tunga-personer: Det ligger ej för mig att få ont i ryggen oavsett konkret bärplockande eller mer abstrakt tagande bären ur internet för något litet som att lära om någon oavsett hur vacker kvinnlig mindre politiker likt vår svenska utrikesminister - Duktig och tänkande rätt men för litet land för att vara värt besväret: För att uppdatera oss om Putin eller Xi kan vi "hacka" NSA-bärskogen men i övrigt ej värt besväret). Det är inte samma kvalitet längre. De verkar osäkra och tillbaka-dragna om vad deras verksamhet är - ofta närmast surande också. Jag tycker jag såväl som andra ska kunna kräva mycket mer. Man har en stereotyp att leva upp till: Den visar vad folk förväntar sig givet de faktorer man bättre om än ej exakt kan bedöma är rimligt - D.v.s. vad man känner att budget, head-count o.s.s. ska leverera. Nå jag är som för musik och film glad att man delar fritt på nätet - även om det också här kan kräva att man lägger några minuter söka runt för att hitta vad man vill ha - så jag ska ej skriva en bunt sura brev till diverse senatorer med konkreta exempel på hur ej up-to-daily-status man alltid är kring ex. just Putin (ibland får man ut mer nästan av att läsa tweets från viktiga kultur-bärare rysk-politik om än mer sällan). Nu i alla fall. Men en sur recension ska göras i dagarna - kanske om han har någon blogg länkar jag också NSA:s naturliga fiende på nätet Den of Snow borta i den ryska-vintern - så tänker jag att det räcker bra för nu tillsammans med några genomtänkta moraliska tanke-väckare rörande budget och samhällsansvar och ev. något bra exempel för kontrast från min vardag ex. relaterat min dators hårdvara kontra NSA totalt. Folk gillar konstruktiv kritik så det fungerar ofta bra: Det bekräftar att man bryr sig om dom och förstår vad det en gång handlande om när man börjande innan man blev känd på nätet bland folk i allmänhet. Den tid det var krypteringsanalys och hard-core-networking med mindre politik och faming-around på Twitter.


Sedan får man erkänna att en del saker som kommit till över åren - mycket sista åren faktiskt - känns helt ok även om utanför core-business. Jag gillar det här med internet-leksaker för barnen. Barn är ju så viktigt och självklart att de i väntan på en myckenhet mer obligatorisk matematik i skolan bör uppmuntras ordentligt i området. Dessutom vem vill inte att de lär sig lite basal internet-avlyssning såväl som krypteringsanalys nu när konkret letande fysiskt efter ex. julklappar kanske inte längre räcker till. Viktigt att de inte tappar i upplevd prestation mer än nödvändigt och blir svårmodiga och icke-bnp-positiva. Hur presterar våra svenska barn här? Kan de alls om ej surfande NSA primtalsfaktorisera ens en dåliga RSA som riksbankschefen använder för att tjäna sina egna pengar under sommarlovet? Och kan de nog data allmänt för att begripa att sätta upp en falsk CA åt säg norska fiskeri-ministern för att klara att förvisso onödigt men lärande hjälpa far (eller kanske mor) handla varor pris-effektivt till frysen?


Nedan har vi ex. på något pyssel för barn från NSA: Relaterat spjut tror jag. Jag tycker inte andra vuxna lika lite som jag ska läsa det. Det blir mest tror jag för vuxna att man ser mer avancerande faktorer i problemen som ej antas existera i lösningen och kan kännas när svar kontrolleras som en emotionell skada. Sedan efter att bjudit till lite i det diskreta utan krav på erkännande ändrande om lite i fråga och svar så det blir rätt får man stå ut med att läsa en massa rena strunt kommentarer om "fel" från läsare till problemen resp. här NSA. Verkligen inget jag räknar andra vuxna heller. Men absolut vad barn säkert mår bra att hålla på med istället för en massa onyttigt.



Nå i all verklighet verkar jag redan slutfört NSA-recensionen. Så i sammanfattningen (troligen posiitvt bias från att jag är för lat för att det ska bli av att titta jämförande på andra leverantörer: Man är så van ända sedan Schneier 1999 pekade på datakällan att "surfa" förbi dem och söka runt lite): 3.14981 av 5. Därmed faktiskt högst av IT-leverantörerna ännu då ingen ännu i övrigt varit värd mer än som bäst en svag trea. Rent guld givet att jag betvivlar någon i övrigt bland kombinerat vanligt folk och kunniga som jag brytt sig sedan Schneiers referensbok krypteringsalgoritmer att tycka något om dem. Folk såväl som it-leverantörer vill att IT bara ska fungera och oavsett om den gör det bra eller inte utan att de behöver göra mer än mindre än ett fullt dagsverke.