När nationen Sveriges föddes: De ännu bevarade sångerna

2016-09-17

När man som jag åldrats och börjar bli svårt gammal. Nu passerad 40 år - År efter när människan normalt genom historien dött. Blir vår kultur och historia - vi kan kalla det kulturhistoria - viktigt.


Mycket som man från en uppväxt under en förvisso i teknik smalare värld - Mer krävdes av oss då och i det mervärde för att ha realiserat den bredd nu existerande - men kulturellt ädlare mer svensk tid inser man efter eftertanke att mycket man tar som givet levererat av konstitutioner vi för en evighet sedan inifrån - som elever i skolan - kämpade hårt för att få upp kvalitet i och röka upp hela den hasch-inrökta-sociologi-ramverk oavsett om nu fanskapet Fredsboken (och annan - jag tar det som givet om Fredsboken skeptisk då om än ej med vetskap av att förstå defekten i det: Mer upplevande det med kring-koncept som en defekt i min dagisvardag störande viktigare lek-inlärning - av den Sovjetiskt finansierade propaganda väldokumenterad i den bredare gruppen av koncept relaterade).


Mycket jag då tyckte flummigt reducerande oss som elever eller förminskande upplevd kvalitetstid för något onödigt (ex. skolavslutning efter åtminstone Årskurs Sex kanske tidigare: Skolplikt är något i vad det ska göra och om ej detta låt mig få börja mitt sommarlov så jag hinner lära mig riktiga hard-core svenskheter nog: Inga små träpinnar med flagga av PAPPER utan true-blood svenskheter av den sort man tråkigt nog ofta likt TV-serien: True Blood tvingas smyga med i gömda lokaler ibland under mark när våra fina svenska-ritualer för att inte fienden - där varulvar - och alla Sveriges fiender som media, araber, kanske danskar som vi ju krigat mycket med m.fl.).


Men vad jag gillade och såg verkligt värde i även om flummigt ämnes-koncept i sig var de vackra riktiga svenska-visorna. Vilka tråkigt nog alldeles för tidigt tappades bort i skolan ersatt av sångböcker redan Meallanstadium vilka också inkluderade sånger från utlandet (något på engelska om en sjöman Horace vill jag minnas: Icke-svenskt 100%).


Betrakta här Ekorrn satt i granen i perspektiv från hela Sveriges 1900-tals historia. Bara i den enkla sång ännu levande kultur när jag var barn och ej som nu tänker jag kanske nästan utrotad. Ersatt av Britney Spears och Koran-utropare störande ej bara musiktimmen i skolan utan varje timme den hjederligt arbetande eller inför arbetet vilande svensken.


Bara i denna sång - ett stycke i sista versen på Sverige - hittar vi såväl den fina gamla möbeltradition innan de svenska skepps-saxerna nådde kusten över de björkmedel enklare kulturer likt den tyska försöker lura av goda svenska möbelägare och bönder, fram till Ikea.


En hund som sitter i en sång är normalt förväntad lyrik. Men vem kan ens föreställa sig att ett vilt djur litet högt upp i träden sitter ner. Så vitt vi vet hoppar de runt eller gungar på fågelbord. Varför sitter han i granen?


Furumöbler. Och Ikea. Båda är uttryck för den snickrande tradition som gjorde att vi hittade Sverige till dom saxer svenskar emedan saxer tyskar fick fortsatta på land. Samma grundsegment i den högre renare svensk-själ vi ännu starkt brinnande av den måste vakta så att tändarens låga ej blåses ut innan ockuperad flyktingboende finns kvar - som givit oss de fina färjor som vår Östersjön är fylld av.


Jag tror nog även om jag ej kontrollerat vilka fornminnen som hittats av den svenska-folkhems-bonden snickrade en god uppsättning riktiga. Sådana här riktiga svenska möbler som är av trä man känner är trä och får stickor av. Man huggit ut ur ett träd med något som en yxa - kanske tidigt en sten på en pinne. Som vår fina svenska pin-bädd-soffa. En soffa på dagen. Och en säng på natten. Svensk-Saxisk innovation.


Vilket gav oss Ikea. Väldigt svenskt. Numera är tillochmed Ikea-husen målat blått och gult. som folkhemsbonden målade innan vänsterradikalisering lurande lada såväl som hus rött infiltrerade oss. Jag tar här för givet att vi som korrekt förväntat varje riktig svensk att varje Ikea hus ser lika ut.


Men vad kom nu detta fina svenska folkhem från. Och när tappade vi vår egen kultur - från martial arts som att boxas bonddräng med snusdosa (så vackert skildrat i Raskens - Massa svenskt hela serien och man kunde bara önska det ej var så att den ej fanns för oss svenskar innan Youtube kom till).


Ursprunget var givet i som vi kom hit landstigande från våra båtar. Och vi ser denna själ genom vår historia skapande folkhemmet just i barnsången här och tror jag säkert alla andra sådana. Varför sjunger vi ej om att äta djuret? Jo för att förklara värde-kedjan sjukvård för barnet. Den skadade benet och det korrigerades.


Sjukvård är väldigt svenskt. Definitionen som många upplever det av själva de grundläggande regioner riket byggdes upp i. Varje naturligt svensk bit som rikets centrala hjärta och hjärna har vi i Uppland. Längs rikets gränser kan vi se uppblandning av dom andra oavsett vad som läckt in: I Skåne av Dansken. Till och med de ord vi sjunger våra riktiga svenska sjunger med har dansken smutsat ner - Man kan se orden som bokstäver men skåningen låter ej svensk. Landsting kallar vi dem nu och ser de fina gamla traditioner som tinget med holmgång ännu kämpande för luft förtryckt av att det svenskare riket eller landet ersatts av ett del-korrupt ord "lands".


Och det är verkligen som att hitta hem när man förstått att minnas våra riktiga svenska sånger och på Youtube lämnat främlingarnas musik. Man går ej tillbaka till det engelska-språkets kultur-inspirationen efter att hört Björnen Sover.


Just Björnen sover visar som ett exempel på en djupare renare instrument-ljuds-form. Samma musik utan ord finns ju till flera av svensk-sångerna. Dessutom väcker den upp varje svensk inför det rättfärdiga kriget stundande med Ryssland.


Verkligen att jag - eller om någon annan lika minnets aktiverad ev finns - borde ges pengar samlade för riket till att sammanställa våra gamla svenska sånger innan vi tidigt i livet redan så kulturellt rena att vi kom att minnas dessa sånger. Innan vi dött av alla - kanske i krig med Ryssland snarare än som någon gammal dansk konung döende i sängen av hög ålder drickande bröd ur ett horn - så att säga.


Lär dig mer: Var hamnar sångens svenskhet?

Den hamnar i själen: Vitalism | Wikipedia - heter den mekanism i hjärna och kropp som anrikar den. Där denna svenskhet i ord tas emot naturligt rätt vitaliserar den och stärker oss. Fylld med fel sånger försämras saker jämfört med optimalt. Rätt sång ovan är stärkande särskilt för barn medan kanske något på engelska kan ge något liknande för det engelska barnet (om än troligen delvis skadat i förutsättning från sammanblandningen av saxer med diverse andra ej samma kulturer).


En trött och sjuk skotte - någon som tror sig vara skotte men egentligen är svensk - kan troligen även om gammal stärkas av dessa svenska sånger trots att han ej talar svenska alls. Det gör honom ej yngre men hans sinne mår som yngre vilket kan från det när görande stärkande saker kan göra honom friskare. D.v.s. någon svensk via viking-invasionen. Dom andra skulle bara bli ännu svagare i sin dådkraft av att blandas sönder ännu mer.


Rätt alkohol är också viktigt. Själv dricker jag bara alkohol gjord på det riktiga svenska sättet. En massa potatis gäst under öppet svintråg eller stor trä hink men på kanske hundratals liter här - snickrad ev. nynnande rätt musik - men för mig ett riktigt bonn-gristråg man haft för att våra svenska bonn-djur (kossan mu, grisen med sitt svensk-ord jag ej minns längre o.s.v.), som man sedan ångar bort vattnet från. Så har vi sjö-saxer alltid gjort vår sorts alkohol: Det var så vi klarade att resa över dom kalla haven. Emedan sådant som gin, öl o.s.v. troligt gör en viss andel av skottarna sjuka det för att det ej är svenskt. Ej kompatibel kultur. För en alkoholist-skotte kan därför rätt vara att dricka istället svensk-sprit om indikerat vara en svensk i förskingringen för att reparera kroppen.


Alkoholen är viktig. Den är nära mediet där själen arbetas upp. Fel sorts alkohol kan därför skada på oväntade sätt. Svensk sprit på Systembolaget - Mycket svenskt gemensamt fint - heter Explorer och vi känner igen den från bilden av vikinga-båten. Något av det sista av vår sprit som ännu lever kvar. Komplettera genom att låta 1 - 3 råa-potatisar skivade ligga och dra i spriten åtminstone en vecka - eller om tidskritiskt att de tas i småbitar och flaskan skakas flera minuter. Potatis är den svenska råvara som tråkigt nog spridit sig runt om i världen hamnande i fel kulturer skadande där. Men för en riktig svensk är potatisen bra. Explorer är tråkigt nog numera resulterat av sägs det flera arabiska rekryteringar på Systembolaget låg i sin potatis-komponent. Men demonstrerat av mig och många går det att komplettera så här tills man kommit till att göra sin egen svensk-sprit.


Svenska örter som pomerans, malört, självklart potatisen, och allt detta som mycket fint svenska Linnaeus kallade för gräsat-öl vilket troligt var gamla strids-drycker som överlevt från båtfärden vi svenskar gjorde över till Sverige. Förädlande oss bort från det som blev Tyskland. Men från samma defekta kultur-blandning felstavning från latin skapat mer öl gräsat än spriten. Gå ut i skogen och samla en svensk-kasse från Systemet med våra växter. Och häll med potatisen som du jäser i gris-tråget.