Jättesvårt att kopiera saker i Chrome: Felet är människans

2015-04-25

Komplettering: Ev. refererade jag vad jag översätte men missade att sätta dit det. Hur som helst är länken här: < http://www.zju.edu.cn/jzus/download/clc.pdf . Jag rapporterar det som för relativt tiden över-uttryck av motivation att rättvvist såväl byggande värde för vår gemensamma framtid lösa hela problemet människorna: Så jag gjorde en onödig defekt. Det känns bra: Under detta projekt när det väl kommer igång tänker jag att det kommer kännas bra för många att se att jag precis som dom har mänskliga defekter.


Uppdatering: Mozilla löste problemet.

Parsar och konverterar dokument-format som PDF, JPG m.m. antagligen enklare än html-numera praktiskt är när det kommer till att visa det brukar det lösa sig med blanksteg. Även om det kan komma ut lite trasigt som ex. när längre bak användande pdf2text på Ubuntu går det att lösa huvudsakligen.


Chrome kan emellertid förstå HTML bra. Jag vet det därför att surfar med den. Vill jag lära mig mer finns något i öppenkällkod men det vill jag egentligen inte.


Utan istället följande upp Survey.googleratings.com alienerade och avhumaniserade mig: Dessutom blev jag omoralisk, illegal och började mobba Blogger igen peka på en mer generiskt mänsklig defekt där man ej utnyttjar färdiga bättre mycket dyrare lösningar i mening av investering - själva barriären mot konkurrenterna - därför att det är arbetsamt.


När jag kopierar sida jag ser i Google Chrome med kommando CTRL-A besökande Google Translate (jag försökte även spara ner med en alternativ klient kanske för dum för något kring sessioner WGET : Den dog tyst utan meddelande tagande med sig prompten vilket var lite speciellt) tänkande att den resp. försökande även med Lynx utan framgång (men jag minns inte längre hur man använder Lynx och vill inte lära mig det igen: Webben är inte gjord för lynx) kanske får enklare mer direkt. Wget hade annars varit bra kanske sparande ner CCS-filer, JPG o.s.v. numera i en massa filer från allt möjligt och allt det andra som kommit sista åren.


hur som helst så ser översättningen av rätt ut i Google Chrome. Google Chrome förstår sidan. Nu kopierar jag den med CTRL-A och det visar sig att alla blanksteg är behandlade som mellanslag. Jag ska pröva det som förr var Mozilla Firefox kanske.
Även om tillgång och kunskap var utestängd från utvecklingen faller defekten under en övergripande huvudgrupp längre upp i klassifikations-schemat: En bättre lösning var möjlig men man klarade inte det som krävdes för den eller ville ej lägga energin. Det första är en kognitiv-ämnesdefekt som kan ge problem återkommande och ej alls relaterat korrigeras just självklart genom att lösa ex. defekt i mjukvaran. Tvärtom kan det orsaka nya problem ibland. Det senare är mer en ekonomisk-fråga eller affärsmässig kanske - för ett företag som Google byggande webb-gemensam plattform drivet från en smalare-tjänst där ahead några år framåt är mindre förväntat (jfr som normalt för jämförbara företag där man breddar upp sig kompenserande för att stordatorn, PC, uppslagsboken man gjort, tidningar man var nästan ensam om tills webben fick annat som inte längre var tråkigare på universiteten utan en massa annat o.s.v. IBM, AT & T kanske är exempel även om teknisk-hastighet på den tiden långsammare) public-relation o.s.v.


Här taggar vi därför defekten ej primärt som själva defekten i data jag fick kopierande. Utan noterande en tänkbar kognitiv-defekt alternativt ett ekonomisk-problematikt problem. Defekten vet vi ev. blir löst när vi över en längre tid trovärdigt ser att jämföra små mjukvaru-problem och gränssnitts-skador ej av och till poppar upp. Fortgår det kan det tänkas - tror jag i alla fall - indikera växande affärsrisker eller minskad motivation / kunskap hos medarbetare.


Det här tror jag kan bli ett spännande litet sido-projekt här att av och till skriva om med möjlighet att lägga till kontinuerligt tillsammans kategorier, ämnes-titlar med små sammanfattande texter (ex. för tänkbar annan typ vi här änu ej kan få exakthet till: "Vanlig inkompetent programmerare" KOMBINERAD "Prakt-idiot till chef som ej kastar ut allt" && "Risk-dimension: Stört på faktor nio med små-problem".


Det är ett mer ambitiöst projekt än man kan ha hög ambition motsvarande dess tyngd. Mer att vi kanske kan se en del värdefullt och lära oss mer om människans mer problematiska sidor. Ty här tar vi på oss att lägga under oss i vad som kan bli ramverket hela utmaningen och problemområdet för såväl mjukvaruutveckling som produktutveckling, design, management av organisationer o.s.v. Människans skapelser och dess defekter därför att personen eller personen samarbetande ej fungerar bra.


Ett område som trots alla möjliga försök genom åren strukturerande samarbete på olika sätt med enklare metoder som i bästa fall klarar att få folk att standardiserat tillräckligt enkelt att folk faktiskt ska läsa och använda det uttrycka vad de gör till en gemensam pool:


"Gjorde kod som ej klarade att förstå html-sidan därför att jag tror användaren vill kopiera sidan som han ser med allt komprimerat till ett blanksteg om de är flera därför det sparar bandvidd).

Nu ska jag skriva ett stycke kod för att spara analystid indexering resp. antispam-lösning kastar bort i onödan på Youtube: Där har säkert många också stört sig på saker och ting."

Och resultatet är att Youtube inte längre är användbar att försöka titta på välkända varumärken åtminstone inom teve och film därför att den är full av enorma filmklipp (med ofta konstant storlek) innehållande ett stycka visuellt data aldrig föränderligt rekommenderande att jag besöker en annan sajt.


Här istället för att läsa säg 20 slumpmässiga punkter som indikation om mer kontroll är bra skulle felet hos (vi antar troligen ej så) samma person helt omvänt. Istället för att förstå att samma här rätt blir mindre utnyttjas det ej. Defekten är förstår vi då möjligt ej i mjukvaran utan hur man tänker eller i det ekonomiska kontrollsystemet (jämför kinesiska enterprise fortfarande av och till gigantiska eller för säkert många företag under diverse ekonomiska kriser genom åren brist på resurser hos företagets kompetenta del som lider i resurser av att dom andra sämre i företaget slösat bort pengar i andra delar av företaget).


Jag har många jämförbara problem själv som jag kan se att ett värde att få ut studerande en korrekt större population följt av fler population utan problematiskt eget bias kan hjälpa mig att korrigera. Det är därför med stor blygsamhet och önskan att lära från säkert ofta mindre defekta än jag som jag ser att vi under året påbörjar den mänskliga defekt-rapporterings-systemet. Kanske kan man göra något redan under nästa år motsvarande CERT? Jag tror det.


Och om också jag ibland verkar cyniskt, bitter och hård mot människan: Så ja det stämmer nog. Det är en mänsklig defekt i människan Hans. Nästa år efter att ha lärt mig mer görande fallstudier på från väldigt defekta till bra människor hopas jag kunna rätt klassificera och föra in också min defekt i systemet. "Hans gör människan bättre och starkare men för den som ej ännu lärt sig se sin potential kan han ovan enstaka gånger kännas hård - Ökad motivation utnyttjande sin fulla intelligens kan ett skämt eller positiv affirmation för den mänska eller direkt förstått människo-system grupp defekt rapporterats och varnats för."


Ingen människa är perfekt. Jag försöker i alla fall efter bästa förmåga lösa det hos mig delande erfarenhet till andra ibland rent av mer defekta på nivå att de själva bara skulle förstöra sin hjärna fullständigt om de försökte laga den (Så hellre än att börja supa eller knarka: Vänta och läs här).