Obama känns kul såväl som emotionellt stabil

2015-02-18

Att döma av att jag av och till även intensivt skämtat med honom genom åren. Något överraskande faktiskt. Den här andra svensken som skämtade med andra muslimer verkar ju vara väldigt jagad.


Några i urval (hemskt många fler finns: för den som nu önskar förstå humor medan jag för övriga inte rekommenderar någon att göra humor: det kan tyckas kul men som jag diskuterat flera gånger genom åren finns problem).


Kraftfull indikation på att Obama kan stå emot svår provokation. Här begår en hund - hans egen hund: känsligt bland Muslimer särskilt - hån av hela hans person genom att urinera på mynt avbildande Obama:



Och dessutom spridande effekten för att hantera möjligheten att man filtrerar kanaler han läser för att så att säga ta bort delar av dem han kanske uppskattar minde än hela eller delar av innehåll i övrigt. Några ex. görande ridicule på hans underlydande:



Argumenterat kan man se större problem när man roar i ett litet land. Här i Sverige hade vi föga problem med ekonomin tills jag slutade skämta dess politiker motiverade. Jag menar inte att de kan vara problematiskt i tråkigt annars men det kan för en kultur så pass distansierad från humoristisk skapelse (snarare än att det innebär att svensken är tråkigare än någon annan) en ganska kraftig tvingande motivation att anstränga sig mer för att undvika ett nytt skämt.




Och nu när man inte ids skämta svenskarnas nationella funktion för pengar på något år eller så har vi i istället fått en s.k. rekyleffekt. Men ansvariga bör trots att jag just nu inte känner för att vulgarisera mig själv med humor för något trivialt ändamål betänka skammen Borg upplevde.