Att ibland synda med television istället kunskapsbyggande internet ej lika farligt som trott (ej fler döda som funktion av tid framför teven)

2014-07-01

Pekar på följande nyhet på via en studie man sundast väntar tills är bekräftad:



Tänk särskilt på att studien ej har mätt hur reducerande i intelligens ett större teve-tittande ersättande istället kunskaps-byggande meningsfullt sökande på nätet (en intressant jämförelse kan ex. vara att söka och läsa i PNAS resp. som ett dumb easy read men ändå mer aktivt ex. EU-parlamentet i domän av någon hos dem inarbetad gammal pseudo-strids-fråga sedan några år).


Lite TV kanske inte dödar dig men vi förvånas nog alla om du - redan dum nog att sökt dig till denna drog - inte blir ännu dummare av det.


Bara att innehållet paketeras direkt längst ut i presentation av väldigt dumma programledare visar ju på att tittare antingen söker vad de nu uttrycker eller reduceras ner efter att några gånger - kanske bakfull eller redan i beroendesjukdom med dagliga stor-doser ganja-knark - övertittat i kognitiv-kapacitet med gissar jag något beroende-liknande som lurar den kanske både från början lite dummare och på det teve-skadade tittaren att börja teve-missbruka dagligen.


Lika dumt som att se 10 viktiga - upp till - nyheter upplästa med föga kontext och lite tidsfördröjt istället för att få 20 - 30 stycken i översikt men trots översikt ändå lite djupare än "Rapport-teve".


Äldre välavlönade kvinnor fodrar en erfaren riktig man som hanterar dem som ett heltidsprojekt: Inga veka metro-sexuella män under 30 år

Tänkande på barnen och ungdomarna tycker jag heller inte att den moraliska dimensionen ska förglömmas. Gamla tanter som förhör unga - kanske teve-fördummade till lätt-ledda - män känns väldigt otäckt:



Unga män sägs drömma om äldre kvinnor medan yngre kvinnor enligt myten levererar äldre män. Men vad är nu rimligheten eller den moraliska rättvisan i det? Håll er till era egna åldersgrupper eller fokusera på studierna så att alla kostnader investerade i er leverar vettigt tillbaka. Ska någon här - som förtjänat - få chans till en säkert trots teve-filtrering av henne välavlönad programledare att få en lugnare mer gender-balanserad vardag i som hemma-man är det nog gammal nog att moraliskt klara av utmaningen i att hålla henne nöjd nog att inte förvirras till sådan här teve. Någon med min erfarenhet och moraliskt djupare grund än ungdomarna kan ha fått så tidigt i livet (och givet all teve av den här sorten ofta knappast någonsin kommer få).


Låt oss som är starka och kunniga nog att klara av den nya tidens karriärs-kvinnor när dom också får hunger efter att likt tradtionellt ledande män som President Clinton börja dominans-förföra yngre runt om sig göra vad vi gör bäst tagande ett långsiktigt ansvar som hemma-män! Med någon vek 15 - 30 årig metro-sexuell får den här kategorin av kvinnor aldrig nog och tillslut går det inte att ha dem på en normal arbetsplats om vad man gör når ut bland kunder eller som här tittare.