Malaysia Airlines Flight 370: Dags att leta där flygplanet ligger istället för att artigt lossas att Kinas "esoteriska" sökande berodde på dålig teknik och inkompetens

2014-05-23

Fortfarande - närmast oförändrat - från när jag tidigare i tvingades sörja över en värld där jag egentligen inte givet oförmåga till trovärdiga informationskanaler från regionen kan med differentierad "subjektiv-värdering" uppleva det mer eller mindre otroligt att antingen muslimiska fundamentalister gjorde yx-angreppen resp. gjorda implicit givet kommunistpartiet för att utnyttja den större internationella acceptans för åtgärder från så många länder också utmanande av denna fundamentalism.


Precis som med tibetanska självmordseldare motiverande en förmyndar-roll mot hela regionen givet ett fåtal visuellt väldigt synliga i ljus såväl som mörker gynnas regimen.


För mig förvånar det ungefär lika lite om partiet eller någon sekteristisk-grupp muslimer gjort bombdåden. Oavsett vilket lär diktaturen missbruka det för övergrepp på folket som är de egentliga ägarna av det politiska samarbetet de parasiterar (på klumpiga nivåer att blodet flyter för att hålla berikandet av det man förtär fortsatt igång).


Oavsett bombdåden eller Malaysia Airlines Flight 370 låter vi oss lätt luras av ytlig form. Vi har vana att en grupp fundamentalister oftare orsakar problem just där. Efter föga om någon trovärdig indikation vid tiden vi är nu är det dags att se att alla fundamentalistiska grupperingar tenderar att göra övergrepp och en del är lika problematiska (totalt faktiskt mycke tmer) som terrorism. Och förstå att övergrepp är övergrepp där det moraliska systemet möjliggörande ett tillåter samma övergrepp oavsett om den tekniska domänen är i bil, hus eller flygplan resp. inomhus, utomhus, på land eller i luften.


Låt oss löst jämföra med bayesian search theory:


"In other words, first search where it most probably will be found, then search where finding it is less probable, then search where the probability is even less (but still possible due to limitations on fuel, range, water currents, etc.), until insufficient hope of locating the object at acceptable cost remains."

Är den genomsnittliga flygkaptenen eller styrman mer troligt abnormt omoraliskt än en entitet som regelmässigt dagligen begår övergrepp mot sin gen befolkning? Och som upparbetat perioden innan hotat allmänt rörande alla möjliga vattenområden näraliggande Kina. Och sedan 16 månader hade hetsat upp nationalism efter bästa - ganska veka - förmåga.


Och vad är för kommunistpartiets maktorgan upparbetad stabil sannolikhet vi värderar och normaliserar var vi ska söka efter problem? Jo ständiga övergrepp mot befolkning: Abnormt höga och stora såväl "integrerande" / "summerande" över allt resp. nivå på enskilda incidenter.



Illustration: Staff artist Hans Husman exklusivt för Hans Husman om Media.
The Smoking Gun: Pandan är blodig. Och givet blodig har den år efter år förgripit sig gång efter gång. Det är god sökdomän här som i övrigt. Och om vi nu inte mot all förmodan hittar flygplanet lär vi hitta bra mycket andra osmakligheter.

P.s.s. som jag spekulerande - då såväl som nu utan någon som helst konkret indikation eller något som helst tekniskt eller händelse-relaterat intresse för detaljer - är det kanske värt för de som har intresse av att kunna begrava sina annhöriga att ta sig en titt där flygplanet faktiskt initialt försvann. Indikationer därefter tycks - givet ett indikerat problem - inte lika trovärdiga eller av samma kvalitet: Och kan lika gärna (spekulear jag också varande ej radar-expert mer än på en grundnivå av en ganska [Red. Sämre än så egentligen. Jag är lite stolt över det: Fysik inte är sund tillämpning av matematik för en hederlig man. Och i all ärlighet finns ingen "kunskap etablerad" från dom fysikkurserna utnyttjade här utan det är mer av den bayesianska sökningen. /HH] undermålig student i vågrörelse-lära) - vara stridsflygplanet eller förarlöst ev. som sköt ner det.


Jämförbara incidenter när konflikt-kontraster - oavsett om ej nära regelmässigt krig - är potenta i incidenter föregripande såväl som "natinalistiska motiverande" propagande-buskap som dunkas ut. Det gör saker trigger prone.


Men här sköt man ner fel flygplan. Massor av riktigt irriterade kineser hemma i Beijing.


Och vad händer? Jo precis samma sak som i de muslimska regioner. Man hittar väldigt mycket i antal men föga som har någon trovärdighet för en sund människa värderande sakfrågorna. Utan en massa praktiskt irrelevant strunt. I muslimska regionerna kulturbärare också fullständigt osannolikt benägna våld överhuvudtaget som irriterat dem.


Och sökande flygplanet massor av mystiska indikationer långt bort - bortom all rimlighet för vilken som helst känd flygkapning eller riktad terrorist-attack med flygplan någonsin utttryckt eller så vitt jag vet vad helst relaterat fördon (likt att kidnappa en buss och köra ut den i öknen utan att någon klarar att hitta bussen någonsin trots välutvecklad teknik för det och motsvarande flygplanets radarplott nära nog hela vägen med för den fast riktning i långa linje-segment).


Dyk lite där det gick in en bit på havsområde Kina menar är deras och som man ska anmäla sig numera innan man flyger in i så hittar man det bra mycket troligare än någon annanstans.


Relaterat

Om första ej tar upp det addera till som uttryck för det nerskjutning ac Korean Air Lines Flight 007:



Av ovan förstår vi att vi kan lära av "non-science / soft science" forskning - lära av historien: När diktaturer av kommunistiskt typ är på väg att ge upp skjuter de ner ett flygplan fullt med civila.