Google rationaliserar v och w: Om Europa följer efter mot 7-bitars ASCII finns tillväxt att skapa

2013-10-05

Medan EU irrationellt söker bibehålla varje kulturell egenhet eller avart har den amerikanska gemenskapen istället konvergerat till en helhet med sin idag mitt runt vad jag beskrivande gärna kallar California hippie. California hippie arbetar inte sällan med alternativt odlade råvaror eller inom IT-industri och snarare än att vara historie-lösa har de tagit upp koncept från många olika kulturer.


I EU's motståndskamp mot språk-divergensen och hoppet om ett självklart språk (engelskan) att enkelt görande möjligt att också med mer begränsade resurser automatiskt processa nyheter för analys från många språk så att alla kulturer får god möjlighet att ge avtryck är det kanske till kaliforniens hippies inom IT-industrin vi kan sätta vårt hopp.


Nedan ser vi hur Google mycket dådkraftigt också för engelskan beslutat sig för att rationalisera bort skillnaden mellan v och w:


Notera särskilt att det är site-sökning från given verklighet på sidan. Men sidan nådde jag när jag sökte efter Wiki innanför citationstecken och utan något inkluderande "v".

Ett beundransvärt projekt enkelt att kvantifiera i besparing för mig i hårddisk såväl som datorns arbetsminne om det orkar fram. Praktiskt närmare verkligheten tror jag emellertid ett viktigare steg först är att få bort hela "UTF-kulturen" och se till att vi alla sunt landar i sju-bitars ASCII. Finns inte dina skrivtecken med där: Då är dom irrationella och redundanta och ingen lär läsa dem förutom några andra icke-engelsk-språkiga infödingar lokalt.


Just för exemplet för jag dock erkänna att det ödslade tid. Sidan kom jag till sökande med Wiki som sökord och innanför citationstecken medan jag är helt ointresserad av Danmark och vikingar med mindre att de har en politiskt eller vetenskapligt lokaliserad Wiki att sampla.