Att tvingande konvergera mot ett jag format av propaganda via offentligt språk

2013-10-04

I internationell politik möjligen mer relevant Iran men kanske också Kina relaterat sista dagarnas "nyhetshändelser" ex. China launches charm offensive as Obama cancels Asia trip (2013-10-03) | USA Today (notera förövrigt att Google News sedan månader nu förvirras av bl.a. USA Today rörande hur de skapar nyhetssidorna vilket sedan dag ett har varit massivt gynnande avseende Google News ranking avseende nyheter likt ingenting jag sett någonsin förr on-page) att vi både som personer och grupp definierar vad vi är.


Det tycks förledande enkelt att kunna definiera ett mer positivt jag än vad vi egentligen är döljande mer problematiska eller direkt omoraliska egenskaper. Praktiskt som vår dynamik mellan människor fungerar och också hur vi påverkar oss själva när vi uttrycker denna bättre sida oavsett om det sker för individ eller för en grupp av ett mindre antal del av denna grupp förändrar vi både vad som förväntas av oss (vilket tenderar att påverka vilka beslut vi blir mer benägna att fatta framledes) såväl och menar jag viktigare hur vi själva resonerar utifrån implicit vilka och vad vi är.


Vårt språk om oss själva är en feedback tillbaka till oss själva och också när skapat för att uttrycka närmare brand building är det funktionellt för att föra oss närmare från vad vi vill se som vi själva som definierat i detta språk.


Också för i många frågor lätt problematiska aktörer likt Iran och Kina tvivlar jag inte på att det är funktionellt i någon utsträckning. Särskilt gäller det som att också vi har för individer sådana som är mer resistenta mot detta (om än tycks det ganska få) gäler att dessa aktörer ej definieras trots reducerad demokrati i närheten av enskilda individ d.v.s. kollektivt språk om dom själva verkar på hela populationen i begreppen inkluderat (ex. Iranska revolutionsgardet och Kinesiska kommunistpartiet).


Det är ett sådant språk paralllellt språk som är närmare optimerat populationen inkluderat i konceptet (d.v.s. propaganda ut i världen om vad man är konkurrerar med propaganda riktat och optimerat en själv). Och representerar en dimensionsrymd där avvikelser kan orsaka dissonans såväl som praktiskt påverka ett otal enskilda beslut.


I någon mening om v skattar risken att förleda demokratier till att fatta amorliska eller omoraliska beslut (vilket vi av allt att döma korrekt ej kan göra) är det därför menar jag ej negativt eller problematiskt. Desto mer av ett ideal som samma länder vi skattar negativ verkan på representerar uttrycks som vad man redan representerar ju mer formar man sig själv till att fatta beslut som konvergerar mot detta.