Emergens

2012-07-23
Jag löste generaliseringen teoretiskt och praktiskt av detektion emergens d.v.s. nyhetssituationerna där vår världsbild förändrats så att tidigare inlärt ej håller. Enklare och tycks funktionellt föga korrekt gulligt initial testat på senaste årens konflikter inklusive Irak och Afghanistan och framåt från och med befrielsekrigen i Egypten och Libyen resp. Syrien. Funktionellt tycks det Higgs-partikel också.

Nu ska jag skriva in förenklingen också i bok. Jag blev lite glatt överraskat faktiskt. Annars är det sedan konkretisering och implementation i mjukvara huvudsakligen ganska hur vi ska uttrycka det inte alltid lika trevligt förenklande samtidigt inkluderande. Band samman information betraktad i referens långsamt ändrande d.v.s. refernsböcker, uppslagsböcker o.s.v. i Blue Light nod-nätet med nyhetsanalysens stereotypa information på upp till några års sikt med ögonblickets emergens-förändring. Lite udda att man löser både praktiska algoritmer för detektion och samtidigt får ett abstrakt koncept som binder samman övergripande enklare och bättre.

Mycket trevligt. Utmärkt att det blev av och skriva klart delen rörande den stereotypa informationens intensitet representation vilken ledde till att jag insåg förenklingen: Definition stereotyp information och scarcity: The Economist och Prokrastination.

Lite oväntat. Verkligen.

Stämmer med perceptionen också.