Prof Sir Mark Walport tar kontrollen över Storbrittanien

2012-06-30
Här gjorde man tveklöst ett gott val: New chief scientist to bring forthright approach. Det är väl balanserad mångsidighet mellan administrativa och praktiska frågor med praktiskt insikt.

Förhoppningsvis stirrar han sig inte inte blind på United Kingdom utan kan medverka till att göra något åt den kapitalförstöring inom forskning EU sedan åtminstone år bedriver där det inte är ovanligt att små trivialiteter undersöks till stora kostnader för att agera spännande-färgglatt-dokument-skapande svarsmasking som alternativ till att lägga en minut på en litteratursökning eller köpa en referensbok.

Jag blir aldrig klok på om dom där projektet drar till sig sämre forskare eller om de är skenprojekt för annan verksamhet de bedriver - antingen egen forskning som får extra finansering utan att de egentligen behöver göra något eller om de kanske arbetar på ett stort hemligt EU-projekt ex. det enorma standardiseringsramverk det ryktats om i månader nu som EU hoppas glädja oss med till nästa ju genom att eliminera alla de otrevliga egenheter och överraskningar som tenderar att störa och förvirra förutom diverse utom europeiska underhållningar (i Sverige ex. Kalle Anka) där motsvarande en ursprungsmärkning tvingande nödvändig vid viktiga dagar ska träda in lagom till högtiden.