Kina blockerar Bloomberg and Businessweek

2012-06-30
Korruption och omoral hos härskarna är som indikerat både vad det finns för skickliga resursstarka media aktörer som BBC m.fl. att hitta exempel på och vad som hjälper till att informera befolkningen om sidor av förtryckets osmakligheter de kanske annars aldrig får reda på.

Rapporterat av BBC:

China blocks access to Bloomberg and Businessweek sites

Excesser i exotiaka droger knappt kända för alla andra än de som har råd att betala Kinas mest exklusiva taoist munk berett av oheliga ingrediser - kanske för en föryngrande verkan levanda skördade kroppsdelar från nyfödda spädbarn, körtklar från ungdomar och örter som brukaren tolerant mot sars men en given spridare. Det är ondska på nivåer vi alla troligen betvivlar men vårt referenssystem vi skattar troligt och otroligt från saknar helt information om vad Kinas härksare pysslar med för att hålla sig unga. Vi vet inte säkert.

En sak vet jag dock säkert och det är att flera bland de äldre i toppen inte längre är helt riktiga i huvudet. Oavsett hur man ser på Kinas politiska framtid vore det en välgärning om de yngre i parti och militär tog ett initiativ och skapade möjligheter till att lösa alla problemet så nära associerat just till partitoppen.