Norska gränsens svensk-hat skrattar ingen åt

2012-06-10
Väckt av häftig törst efter vatten från chocken av förskingringen av vår sedan Tage Elander gömda styrka, stolthet och trygghet och förstörelse längs norska gränsen väcks minnet av ett norskt ordspråk vi läste om i skolan:

"I den vita snön syns var den svenska blodpalten ligger."

Ingen irrationell ras-idé ska få oss att tro att norsken är genetiskt starkare. Men likt hur det för oss är främmande att göra sådant som att koka blodpalt, skida och av annat ett folk ej lika mjukt avskärmade från ett hårdare klimat är lättsinnet i förkingring av vårt plutonium inte unikt för regeringen.

Norsken likt fjällräven hålls i god stam både av sin mot vinterstormen skyddande jordhåla men ej likt brunbjörnen i dvalans tysta natt förfettad till orörlighet av höstens frosseri djupt ner i snö utan ens ett vakande öga efter efter fiendens lila-vita-röda-flaggor.

Det är en förslappad smygfet folksjäl boende i Sverige som tror att det efter trygghet från sjukdom och svält desperat hårt-arbetande folk vi förlorade i sin sista linjerna när 1960-talets ideala tid med utanför massproduktionen estetisk arkitektur, i det praktiska effektiva vetenskapliga modeller och metoder och ett korrekt elegant kvinnomode som utan dagens pornografiska vardagsförnedring av kvinnan klarade att uttrycka deras sanna skönhet i rena linjer bärande den för kvinnan och mannen rationella bh:n gick över i 1970-talet och dom sista dog ut.

Den vulgära frosseri-förslumning vi än idag lider i blev snabbt märkbar. Ät tills du spyr mat i en nästan komiskt överdrift av matkultur när förnyelse, kunskap om kroppens hälsa och möten med främmande kulturer från julens, påskens och kräftskivans redan besvärande konstlöshet spytts ut i allt mer av vardag. I det extremt överdrivna till och med över den onaturligt höga skamnivån tas till ät tills du spyr med fastpris orgier utanför riket på båtresor ut på Östersjön.

Det medan norsken tvingande fryser sig stark för att överleva. Svensken bygger istället dumhetens sjuka fett på kroppen istället för kunskapens och teknikens verkliga värde inför morgondagen.

Svärdet såväl som folksjälen är vad det norska svensk-hatet kräver att vi ser som vårt första Vi att bygga för säkerhet och stolthet.