Bra data från Library of Congress & Krigar-bibliotekariens otäcka beväpning

2011-04-25

Senaten kan representera en något långsammare tid och därmed också på ett annat sätt ge implicit "representation" till organisationer både mot företag, medborgare och andra intressen samtidigt som samarbeten över partier där varje senator uttrycker ett högre oberoende kan ha värde. Det ger dem en kanal där det ändå inte i den snabba tiden är avgörande samtidigt som det inte står utanför demokratisk kontroll.

Genom senaten ges också en uppföljande kontroll över övriga delar. Att lyckas bra med det kan lönsamma sig utmärkt i valet och det är motivation och drivkraft vilket excellent kompletterar politiskt oberoende revision. Det kan nu visst leda till också överdrivna maximum men på det stora hela kan värde också skapats från det där det givet demokrati implicit ställer krav på omvärdering och hur man ser på den egna funktionen när det ger den historiska referensen. Även tydliga överdrifter där det i valda församlingar alltid finns sådant är det dessutom representation också för det i samhället vilket ibland kan undvika att allvarliga problem i istället skapar. Kärnan i demokrati är ju just nu att folkets åsikter ska ges uttryck givet en långsiktig grundlag där tillfällig panik inte ska kunna orsaka stor skada.

Har man problem att lösa kan kongressen (d.v.s. båda kamrarna) därför vara rätt lösning och jag tog mig därför en tur till The Library of Congress över internet för att se om deras databaser kunde vara en del av byggandet av datastruktur och algoritm (se Thesaurus i media: Öppet data runt om i världen). Tveklöst hittade jag värde och mycket mer än endast i klassificering. Tills jag prövat lite mer med det och ser klart hur man ska behålla värdet exaktheten ger utan att den större mängden stör andra lika viktigt perspektiv på relationer, djup och komplexitet inte lika gigantiska nöjer vi oss att understryka att böcker är viktigt.

Men folk läser inte tillräckligt. Kanske är dagens bibliotekarien inte tillräckligt starkt troende på bokens makt. De borde ut och missionera och ta sig an böckernas fiender i den direkta striden om de nu har vad som krävs.


Skämtteckning

Senator Meuér var inte helt övertygad om en kommunistisk världskonspiration mot böckerna och att det var icke patriotisk att störa bibliotekarien medan han höll liv i böckerna genom att se till att alla blev lästa minst en gång.

Men han kunde se hur omoraliska politiker kunde utnyttja en upprörd bibliotekarie och han hade redan förlorat röster när det påståts att han tillbad avgudar naken rökandes ganja efter att ha skaffat sig hästsvansen. Han valde att respektera medborgarens patriotism för den styrka det var och istället själv leta efter boken. Eller i närmare eftertanke kanske köpa den eller söka på nätet. Det är ju också så mycket nyttigare att vara ute i friska luften.