Kossan säger mu

2010-10-05

För att anknyta till vad jag tidigare skrev citerat längre ned kan vi se att de förslöade EU-kossor som föds till slakt gör ett generande försök att morra: EU presses China to act over cheap yuan.

Små råmande - pröva att visa dom spenarna också eller en fin och mör köttbit vi har på bogen - lägger dom inte ens märke till givet EU:s veka historik - det är bara avkopplande musik för diktaturen medan de tillfredsställt utvilade och säkert roade med ny kraft kan ta fart med att trakassera stackars Japan som knappt vågar säga ifrån alls och allt mer gör som Beijing beordrar dem, och torterar lilla Tibet's få kvarvarande fredsälskande och grönsaksätande munkar.

Jag tror vi EU-medborgare får lära oss leva med att EU är kinesiska kommunistpartis bitch. Det är vad avkopplande tibetansk meditation kan vara till med hjälp där ju ett trovärdigt case finns för vad det kan lära dig att stå ut med.

Energin de har över räcker till och med för att försöka styra amerikansk utrikespolitik. Och kanske rent av "internationell inrikes- och säkerhetspolitik:" Det var ju som vi såg 2009 att de inte bara avlyssnar det egna landets datorer och medborgare utan gjorde ett inkompetent men säkert politiskt genomtänkt försök att avlyssna också västerländska intressen på stor skala via Gmail.

Nedan citerat från Effektiva organisationer: Tigrar och lejon slåss, fildelning, EU är en lat kossa och hur svartmyror & Hitler segrade 2010-09-17:

EU är en slö kossa

I politisk strategi är EU redan helt utan uttryck av energi där EU trots varande den i värde dominerande regionen i värden både är nästan helt marginaliserad i utrikespolitik och ekonomisk policy. Vi är den slöa kossan som ligger och idisslar medan buffeln USA och draken Kina blåser upp sig mot varandra och lilla rädda och nervösa kattungen Japan ligger i emellan och försöker verka gullig.


Typiskt slö kossa av samma typ som EU. Dokumenterad en liten bit utanför Uppsala när jag begav mig ut på en expedition för att mata hästar med röda äpplen för att lära mig mer om deras beteende och mig själv. Hade det inte varit för att de till antalet mycket färre bönderna beskyddade kossorna skulle de aldrig klara att överleva. Det är stor risk att EU kommer hamna i exakt samma situation.

Problemet är att vilken som helst av dom när de för ett ögonblicket blir lediga från varandra kan komma över och bita bort ett stycke kött från oss. Och de gör de alla tre t.ex. med Japan även om det är sällsynt. Det är vad i bästa fall får kossan att råma och möjligen ibland att den reser sig upp.

EU byggde en mycket stor myrstack väldigt snabbt utan att den naturliga utvecklingen hann med. Den uttrycker både den lilla stackens oförmåga inom flera områden där det samarbetande värdet aldrig fullt ut skapades.

EU är som en liten myrstack som blev stor utan värde men som ändå betalar kostnaden för de lata individer som ska realisera den stora myrstackens värde.