Sidor går nu att skapa i Google Blogger

2010-04-21

Blogger har aldrig stött sidor på vanligt sett utan inlägg har fått användas till det. Det huvudsakliga problemet med det är att de ingår i pagination (datum- och ämnesarkiv t.ex. Google där inlägg visas efter varandra) även när det stör för användarna utan att tillföra värde och att deras URL får datum.

Nu har Blogger (Blogger in Draft som vem som helst kan välja att börja använda istället för vanliga Blogger) emellertid fått stöd för sidor:

Create Pages in Blogger

Blogger behöver stödja Wordpress templates

Den största förbättring Blogger dock kan göra är att ge möjlighet att använda Wordpress templates med jämförbara funktioner. Givet att Wordpress.org är öppen källkod finns alla förutsättningar för Google att optimera koden utmärkt för sina unika krav och möjligheter.

Att engagera sig i Wordpress samhället ger Google värdefull erfarenhet från ett av internets viktigaste samhällen. Det skulle säkert givet att man som vanligt ger värde uppfattas positivt.

Wordpress är också en av internets vanligaste publikations plattformar. För Google att engagera sig nära Wordpress.org ökar förutsättningarna för att Googles produkter kommer användas hos många fler.