1 Medalj till Uppläsaren av Ekonomi i Nyhetsmorgon

2009-10-26

Nyhetsuppläsaren av ekonominyheter tycker jag ska ha en medalj också. Han ärklädd i vad jag tror är ganska trendiga kostymer och skjortor (själv klär jag mig väldigt konservativt). Vad som imponerar på mig som är notoriskt dålig på det är att han har ett utvecklat kroppsspråk. Jag tror säkert det tillför värden för oss läsare men det har ännu inte varit så många manliga nyhetsuppläsare jag sett haft det. Kanske känner kvinnor ofta högre krav på sig i arbetslivet och anstränger sig mer? En som här yngre manlig nyhetsuppläsare kanske anstränger sig mer p.s.s. för att lära sig sådant?

Sammantaget var det en riktigt bra nyhetsmorgon:

1 Medalj till Nyhetsuppläsaren i Nyhetsmorgon

1 Medalj till TV4 Nyhetsmorgon

TV4 förändrade snus

Att ge bort när man går bort

Den kvinnliga programledaren frågade också oss i publiken vad vi skulle ge bort när vi är inbjudna på middag. Självklart beror det på omständigheter men några enkla men ändå lite unikt och ofta passande:

1. Rättvisemärkt choklad. Denna finns i ovanliga och eleganta förpackningar. Kvalitén är vanligen hög och själva stämpeln Rättvisemärkt ger gåvan rätt exklusivitet.

2. Ett salt med udda färg. Salt naturligt i ljusblått, rosa m.m. finns även i vanliga butiker som Hemköp.

3. Påminn dig själv att berömma något du tycker smakar bra.

4. Har dom du går bort till barn tycker jag att man ska fördela presentbudget till dom. Teckning är lärorikt och roligt. En present som kompletterar kan vara en bok om att teckna (ex. i Prylar för att teckna - Billig och nyttig julklapp).

Besöker man istället ett företag brukar jag ta mig en titt på dom och peka ut något de gjort bra. Ofta (vilket jag inte känner till någon annan som gör) brukar jag peka ut möjligheter jag ser till något enkelt som ökar deras kundvärde eller intäkter. Det känns artigt.