Min moral vs Min sociopati: Vad jag gillar med allmänt mycket populära tecknade komediserier

2015-05-15

Vid sidan om mer diffusa kvaliteter svårare att konkretisera summerande till övergripande god upplevelse gillar att jag den starka utveckling jag tycker mig se där huvudpersonerna tenderar att bli lite mer sociopatiska med varje ny framgångsrik skapelse.


American Dad! uttryckte mer av sociopatiska kvaliteter än Family Guy. Och Brickleberry roligare än båda har än mer av detta.


Det ger en extra avkopplande dimension adderad till ett nöje just avsett för delar av dagen när man kopplar av: Bekräftande att man nog är ganska sund. Såväl adderande tror jag en sund kreativ stimulans genom att det blir lättare att se fler bra lösningar man annars för färgad av vad annars menat normalt skulle förkastat som "amoraliska", "omoraliska", "underliga" o.s.v.


Nu har jag haft lite dålig erfarenhet av att från tidigare relaterad diskussion och motivering (från regelbaserad etik) av att länka in avsnitt direkt och avstår därför. Möjligen (men inte säkert relaterad) kom en del problem när jag gjorde det för första fyra avsnitten av Game of Throne givet att tjänsten jag använde och länkande började göra direkt redirect till reklamtjänsterna från resp. sida. Det kan beror på annat men kan möjligen vara relaterad att försöka utnyttja tillfällig trafiktopp, styra / manipulera visa indexerings-robotar ej relaterade copyright-hantering som kanske springer snabbare resp. hantera robotar eller personer relaterade copyright.


Det inkräktade på min upplevelse av vad som känns bra och därför är det oavsett tidigare regel-etisk-diskussion diskuterade felaktigt att göra falerande vad jag kallar för mitt Malloy test. Etiskt korrekt falerande Malloy testet (som bäst görs först) hör till vad vi kan kalla för den fiktiva värden: Det hade kunnat varit korrekt, lämpligt eller rekommenderat att göra men eftersom det är dåligt för mig är det bara en teoretiskt diskussion. Förr tänkte jag annorlunda ibland kring sådant men Malloy har inspirerat och format mig till att bli mer allmän-mänskligt riktigt här.


En idé jag börjat utforska i tankar är att kanske även om något falerar min moraliska prövning kan vara accepterat om Malloy testet faller ut positivt? Åtminstone när värdet är sådant att det möjliggör i framtiden mer moraliskt bra värden skapande allmänt för andra kompenserande vad som nu fick det hela att falera här?


Oavsett områdets uttryck rent allmänt skulle det egentligen vara sunt för mig tror jag att ta in lite av resonemanget ovan. Jag är mer än normalt av och till små-begränsning kring allt möjligt bl.a. därför att jag även när inkorrekt värderar saker som attack property görande dig svagare utifrån i attack perspective på mig själv antagande inkorrekt full-vetskap. Därav att vi har diverse moraliska motiveringar och värderingar för allt möjligt (som att titta på teve-serier på nätet) publicerade här genom åren. Därmed inte sagt att det i grunden är defekt att allt skräp någon kan hitta på dig faller under bevisade desinformations-kampanjer och därmed när utnyttjade om entitet på person värd att hantera så att säga besmittar dem börjande på nivå av att ej korrekt granskat upp till nivå att vara associerad med ursprunglig eller jämförbar entitet.