Första gången vi haft en prakt-idiot här såväl som i andra tidningar, publikationer m.m. jag skrivit i över åren

2014-12-30

Men den svenska politikern - prakt-idioten kallad - har verkligen gjort något riktigt dumt och i en domän där det är så svårt att ens se hur han klarade att förstå ut det. Så självklart långsamt och noggran domän där man mäter och följer upp under år från en mängd politiska och samhälleliga koncept. Ändå: Rätt på utan någon seriös risk-uppföljning.



Så här för första gången över en 15 år skrivande klarar vi någon prakt-idiot - eller ens idiot - av vad jag kan minnas. En politiker som förtjänar - tillsammans med associerade tills någon gång säkrad på mindre potentiellt destruktiv roll - mitt särskilda intresse av och till också framöver. Vad gör han? Förstår han vad han gör? Är det farligt? Har han någon assistent som förklarar för honom att han och andra kan ta skada? Var förra-statsministerns skolministerns särskilda mentala assistent? Det trodde kanske andra men han har nu lämnat nationell-politik medan jag tror förra skolministern fortfarande är aktiv.


Första gången i historien ett folk blivit dummare från en generation till en annan. Faktiskt har högre intelligens alltid förr så länge man mätt under åren av modern forskning aldrig heller stått still: Det har alltid ökat överallt. Förutom nu. När svenskarna har generationen som blev dummare. Hoppas att det blir dömt till The Dumb Jan Björklund hellre än The Swede Effect om det börjar diskuteras och refereras i referensböcker studenter inom psykologi, medicin, pedagogik m.m. läser de kommande 50 - 100 åren som med The Flynn effect.