Quality assurance: Bruce Springsteen och Barack Obama - Två (helt) olika personer

2013-09-08

Som åtminstone en uppmärksam läsare påpekat hamnade vi lite fel i Moder Svea välkomnar The Boss: Den Fria Världens ofrivilliga ledare och legendariska musiker (2013-09-04).


Refererade The Boss avser Bruce Springsteen och ej exakt samma person som Barack Obama.


Rörande ansvaret för felet begånget här tycker jag nog ändå att USA informations-funktioner får ta visst ansvar. Det är ju ett lätt fel att göra dels när nu resp. inte kommer oftare än de gör och båda födda och kommunicerande om sin hårda uppväxt i the hood och som blivit världskändisar runt det temat. Båda talar på det om politik och sjunger ibland. Och det i en värld med flera hundra miljoner amerikaner...


Den här typen av fel - säkert mycket vanligt i alla möjliga varianter över allt i Sverige - är vad man kan förebygga med informationskampanjer innan besöket. Vid problematik (förutom att belöna personal vars målsegment här oftare fått det rätt) kan man också upprepa försöket och då mer göra riktade insatser för att lägga kompetens där det gör nytta ex. bjudande in mig med andra det blev fel till riktade informationskampanjer i person där man kan få ställa frågor kring sådant man tycker är förvirrande rörande publika USA-figurer som florerar i svenskt kontext med ambassad-personal eller så (kanske mest korrekt i Florida eller annan mer avkopplad plats så att även blygare personer som jag vågar fråga - en del kan information i text på nätet eller i posten fungera bra för medan andra kan behöva en lugn varm miljö). Det är förutom hur man rätt diskriminerar dom här två personerna en hel del jag ex. undrar om Madonna och Britney Spears och gärna vill fråga om (vilket går bäst i Florida eller liknande solig plats).


Men självklart bra att läsarna är uppmärksammade på fakta-fel såväl som alla möjliga andra fel jag kan föreställa mig massor finns av även om jag som antytt tycker ansvarsfrågan för dom är minst lika viktig där det tror jag inte annat än undantagsvis är mitt fel.