Svensk landsbygg säljer ut storstaden till London och Berlin

2013-04-06

Jesus Christ Superstar - Göta Lejon kan vara tror jag något att se. Även om jag tycker att man för en litet scen så många år efter skapelsen när det samtidigt är en representation för större relativ skillnad (ex. i Stockholm som är en litet stad men samtidigt en huvudstad) rimligt bör kunna förvänta sig ett kompenserande överuttryck ex. i konstnärlig prestation.


Vad jag kan se vore spännande just med det här materialet är ex. att skriva om för att låta Jesus och Judas bli två aspekter av samma roll och skådespelare, och kanske införa det samma för Satan och Gud men som två laster till samma person ex. ett sexmissbruk resp. alkoholism. Eller i princip vad som helst som håller för att addera kvalitet via nytt för att tillföra vad som ej är möjligt genom att konservativ uppsättning givet begränsade resurser.


I lågprisflygens och snabbfastans dagar är ju annars Londons större utbud och mer på materialet rutinerat sedan år intränade musiker vad som i varje konservativ paketering vinner med många mil när de ställs mot Tysk-Romerska Rikets övriga men mindre provinser.


Möjligheten att leva av den svenska ruraliteten resande till Stockholm för dessa föreställningar är utan diskuterat utvecklat värde vad som försvunnit om säg fem till åtta år där de istället reser för ungefär samma kostnad till Berlin eller London och får en upplevelse i kvalitet dominant mer minnesvärd.