Mamma Tyskland missade bankrusningen

2013-04-02

Säkert var det fler än jag som hoppats en tid på att få följa hur nyheterna kring en riktig bankrusning skulle uttryckas i dom emotionella dimensionerna (verkligen vad som både hade kompletterat nyheter samplade hela vägen bakåt i mötet finansiellt och uttryck känsla särskilt unknown, intensitity och fara relativt också överrepeterat):



Oavsett hur härligt tilltalande vuxen Tyskland är nere på kontinenten - och varför inte i den utsträckning de nu vill betala för det därför att vuxenrollen kommer just med föda även om det här är osäkert om några sociala myndigheter finns som alternativ - så klarade dom inte att leverera en korrekt motiverande bankrusning för att få lite fart på produktionen runt Medelhavet. Att stressa upp saker ordentligt kanske inte alltid löser problem men å andra sidan har väl inte det motsatta gjort det heller så ett avgränsat försök på Cypern hade i alla fall varit givit en intressant modifikation till annars ganska utnyttjade EU-ekonomin-kommer-gå-under-just-nu-om-inte-EU-omedelbart-lyckas-göra-så-här vi haft i många år nu.


"[...] Germany increasingly sees itself as the only grown-up in Europe, responsible for bringing wayward children into line to hold the family together."

Från: Analysis: Germany sees itself as Europe's grown-up, children sullen | Reuters

Så nu står hoppet till Kina som ju på plus-sidan har en ekonomi med så mycket okänt både från storlekens komplexitet, skillnaderna över landet, snabba politiska beslut såväl som stora möjligheter att hantera redovisning, förflyttning av pengar, konstruktioner av företag, vad företag får göra m.m. mer eller mindre hur som helst jämfört med Svensk-nivå. Vissa siffror från Kina är väldigt svåra att trovärdigt bedöma som verkliga eller indirekt konstruerande givet ex. handel inom företag åtminstone tidigare inte ovanligt för att sätta en hälsosamt hög prisnivå på fastigheter och lägenheter. Det har nu varit ett välfungerande exempel ett par år ungefär men mycket möjligt är det nu mer osäkert då jag inte följt upp ev. nya regleringar inte helt otroliga just kring fastigheter då de tycks reglera hela området mer för att lugna ner prisökningarna (kanske en reaktion mot spökstäderna som börjat växa upp nybyggda i närhet storstäderna samtidigt som priserna mer centralt har ökat ordentligt ibland fantasifullt mycket).


Vi ska heller inte utesluta att andra motiv kan påverka ev. reglering här. Byggnadstillstånd, besiktning, hur trafik dras m.m. är påverkande för vilka aktörer gör riktigt goda vinster. Särskilt som den totala budget:en kan vara riktigt stor för ett kontorskomplex finns ju utrymme för mutor. Kring korruption jagar ju kommunistpartiet genomgående nere på parti-golvet hellre än högt upp där det finns intressantare områden kring mycket annat. Riktigt intressant helt på nivå med bankrusning - något av drömmen för en nyhetsläsare - vore lämplig entitet högt upp som utnyttjat familje-kontakter inom den politiska polisen för att extrahera information från annan person högt upp för vinningens-skulle. Det skulle ju kunna leda till spännande förvecklingar särskilt just i år. Får jag en personlig orsak tydlig ska jag rent av engagera mig på att leta lite kring det. Så mycket finns bara man ids titta igenom det.


"Bankrusning fick jag ex. nu översatt till 银行抢. Men när jag lade till den på Google News översatte där (mitt default-språk är engelska) Bank robbery."

Från: Riktat smalt i kortare tid (2013-02-24)